Reisen til jordens indre (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Reisen til jordens indre
orig. Journey to the Center of the Earth
Generell informasjon
GenreScience fiction-film,[1] fantasyfilm,[1] eventyrfilm,[1] romanfilmatisering, actionfilm
Utgivelsesår2008
NasjonalitetUSA
Lengde92 min.
SpråkIslandsk, engelsk
Bak kamera
RegiEric Brevig[2][3][4][5]
ManusMark Levin, Jennifer Flackett
TemaDinosaurer
Basert på
Produsent(er)Beau Flynn
MusikkAndrew Lockington
Foran kamera
MedvirkendeBrendan Fraser,[6] Josh Hutcherson,[6] Anita Briem,[6] Seth Meyers[6]
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
FilmselskapNew Line Cinema, Walden Media
Distributør(er)InterCom
Netflix
Totalomsetning242 000 000 USD[7]
Premiere(r)10. juli 2008[8]
5. mars 2009 (Tyskland)[9]
FilmserieJourney
OppfølgerJourney 2: The Mysterious Island
Eksterne lenker

Reisen til jordens indreJourney to the Center of the Earth (også markedsført som Journey to the Center of the Earth 3D eller Journey 3-D) er en 3D spenningsfilm fra 2008 med skuespillerne Brendan Fraser, Josh Hutcherson, og Anita Briem. Den viser til og kan anses som en oppfølger fra det 21. århundre til romanen fra det 19. århundre med samme navn av Jules Verne.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Trevor Anderson er en vulkanolog fra Boston hvis nevø, Sean (spilt av Josh Hutcherson), skal tilbringe 10 dager sammen med ham. Trevor får vite at brorens laboratorium snart skal legges ned på grunn av manglende finansiering. Trevor har glemt at Sean kommer frem til han mottar flere meldinger fra Sean`mor. Når Sean og hans mor dukker opp, har legger hun igjen med en boks som tilhørte Max, Trevors bror og Seans far, som forsvant flere år tidligere. I boksen oppdager Trevor romanen Reisen til Jordens indre fra Jules Verne. I boken ser Trevor notater skrevet av hans avdøde bror. Trevor går til sitt laboratorium sitt for å finne ut mer om notatene. Men han innser at han må reise til Island for å undersøke selv.

Trevor har til hensikt å sende Sean tilbake til Seans mor, men Sean protester, og Trevor tar ham med seg til Island. De møter Hannah (spilt av Anita Briem) hvis avdøde far også arbeidet som vulkanolog. Hun forteller dem at faren hennes trodde bøkene fra Jules Vernes var basert på virkelige hendelser. Når de går på fjell-tur på Island tvinger dårlig vær og torden dem inn i en hule. Hule-inngangen kollapser og de blir fanget der inne. Så de har ikke noe annet alternativ enn å gå dypere inn i hulen, som viser seg å være en forlatt gruve.

Trevor, Sean og Hannah undersøker lenger inn i gruven, og de faller i en dyp grop som tar dem til "Jordens sentrum" og fortsetter til de oppdager en hule som Max bodde i. De finner Maxs gamle dagbok, før de oppdager Max's lik og begraver ham. Trevor leser en melding fra Maxs dagbok som ble skrevet på Seans 3-årsdag. Trevor fortsetter å lese dagboken, og innser at de raskt må komme seg videre ettersom temperaturen i hulen forandrer seg raskt. Så trioen må finne en geysir som kan sende dem til overflaten igjen.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]