Journey 2: The Mysterious Island

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Journey 2: The Mysterious Island
Generell informasjon
SjangerEventyrfilm
Sci-fi
Action
Komedie
Familiefilm
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørBrad Peyton
ProdusentBeau Flynn
Charlotte Huggins
Tripp Vinson
Dwayne Johnson (medprodusent)
ManusforfatterBrian Gunn
Mark Gunn
MusikkAndrew Lockington
SjeffotografDavid Tattersall
KlippDavid Rennie
Foran kamera
MedvirkendeDwayne Johnson
Josh Hutcherson
Vanessa Hudgens
Michael Caine
Luis Guzmán
Kristin Davis
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapNew Line Cinema
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Journey 2: The Mysterious Island er en amerikansk sci-fi-eventyrfilm fra 2012. Filmen er en oppfølger til Reisen til jordens indre (2008), er regissert av Brad Peyton, og har Dwayne Johnson, Josh Hutcherson, Vanessa Hudgens, Michael Caine og Luis Guzmán i hovedrollene.

Selv om filmen er en oppfølger, er det kun Hutcherson som gjentar rollen sin fra første film. For øvrig er filmen basert på Jules Vernes roman Den hemmelighetsfulle øya, akkurat som den første var basert på en annen Verne-roman, Reisen til Jordens indre.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sean Anderson (Josh Hutcherson) får en kodet beskjed av bestefar Alexander (Michael Caine). Etter at morens nye kjæreste Hank (Dwayne Johnson), som har fortid fra marinen, finner ut hva koden betyr og Sean legger to og to sammen, drar de sammen for å finne den mystiske øya, som er beskrevet i romanene Den hemmelighetsfulle øya av Jules Verne, Gullivers reiser av Jonathan Swift og Skatten på sjørøverøya av Robert Louis Stevenson. Hank tror opprinnelig ikke på at øya eksisterer, men blir med delvis for å blidgjøre Sean, samt at han lover Seans mor Liz (Kristin Davis) å passe på at han ikke kommer til skade.

For å komme seg dit sitter de på med tourguiden og helikopterpiloten Gabato (Luis Guzmán) og hans vakre datter Kailani (Vanessa Hudgens), som Sean øyeblikkelig faller for og som ikke returnerer følelsene hans - iallfall ikke til å begynne med. Begge er i utgangspunktet uvillige til å ta dem med i ut i stormen, men går med på det mot betaling. Reisen er dermed igang, og de finner etterhvert øya, til både Hanks, Kailanis og Gabatos store overraskelse. Det viser seg at én ting er å finne Alexander - en helt annen er å overliste en rekke kjempemonstre som befinner seg på øya, samt at øya står i fare for å oversvømmes innen svært kort tid...

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]