Raymond T. Odierno

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
General Raymond T. Odierno

Raymond T. Odierno er en amerikansk, firestjerners general. Han er oppvokst i Rockaway, New Jersey. Odierno har vært assistent for USAs forsvarssjef og hovedmilitærrådgiver for utenriksminister Condolezza Rice i perioden fra 3. november 20041. mai 2006.

I 2003 var han øverstkommanderende for den fjerde infanteridivisjon under Irak-invasjonen.

I tiden 14. desember 2006 til 14. februar 2008 var han kommanderende general for det amerikanskledete Multi-National Corps Iraq og hadde ansvar for de daglige operasjonene.

I hans første periode i Irak ble det reist kritikk mot Odierno for at han hadde anvendt meget voldelige midler for å få knust motstanden i sin sektor, som innbefattet Saddam Husseins hjemby Tikrit. I hans andre periode i Irak har han jobbet for forsoning mellom fraksjoner i Irak.

16. september 2008 overtok han kommandoen over de 146 000 amerikanske soldatene i Irak etter general David Petraeus, og ble samtidig forfremmet fra sin tidligere rang som generalløytnant.

Hans sønn, Anthony Odierno, den gang 26 år gammel løytnant, mistet den ene armen i et granatangrep i Bagdad i august 2004.