Ray Weston

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ray Weston
Født20. jan. 1954Rediger på Wikidata (70 år)
Glasgow
BeskjeftigelseTrommeslager Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia

Ray Weston (født 20. januar 1954 i Glasgow, Skottland) er en britisk musiker. Han er mest kjent som trommeslager i det engelske rockebandet Wishbone Ash.

Weston fikk sitt første trommesett da han var 16 år og ble kort tid etter med i et pubband som spilte coverlåter. Deretter spilte han med flere ukjente lokale band i Glasgow før han til slutt flyttet til London på begynnelsen av 1980-tallet. Her fant han flere jobber som studiomusiker og arbeid som reservetrommeslager på konserter for flere kjente band og artister. Han kom i kontakt med Wishbone Ash' bassisten Martin Turner ved flere deltagelser på hans soloprosjekter. I løpet av 1980-årene etablerte Ray Weston seg som en respektabel studiomusiker i Londons musikalske arena og hadde studioarbeid med artister som Bill Wyman, Del Shannon og Cliff Richard. I 1986 spilte han også trommer med Ultravox på bandets siste turné.

I 1990 fikk Weston en telefon fra Martin Turner som lurte på om han var interessert å spille trommer på noen av låtene på Wishbone Ash-albumet Strange Affair. Han takket ja og deltok på seks av ti låter, samt ble med bandet på en omfattende turné som også resulterte i liveutgivelsen The Ash Live in Chicago. Ray ble i gruppen til desember 1993. Etter at han forlot Wishbone Ash ble han medlem av bandet World of Leather som ga ut to album på midten av 1990-tallet og fortsatte å arbeide som studiomusiker for andre artister. Han opptrådte også i husbandet for flere populære britiske TV-programmer, hvor han blant annet støttet Tom Jones. Ray arbeidet også i denne perioden noe med Fleetwood Mac-gitaristen Peter Green.

I 1998 ble Ray nok engang invitert til å bli med i Wishbone Ash, denne gang av Andy Powell. Han takket ja og har beholdt posisjonen som trommeslager for bandet siden. Buddy Rich, Ian Paice, John Bonham, Ringo Starr og Stevie Wonder er noen av Ray Westons musikalske forbilder.

Artister og band Weston har arbeidet med[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]