Martin Turner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Martin Turner
Født1. oktober 1947[1]Rediger på Wikidata (72 år)
TorquayRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist, låtskriver, sangerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Medlem av Martin Turner's Wishbone Ash (2005–), Wishbone Ash (–1992)Rediger på Wikidata

Martin Turner (født 1. oktober 1947 i Torquay, Devon) er en engelsk musiker. Han begynte sin karriere som medlem av et semiprofesjonelt band i Torquay. I 1969 grunnla han og Steve Upton bandet som ble til Wishbone Ash, og som hadde sin første spillejobb i november samme år i rådhuset til Dunstable.

Martin hadde en særegen stil og spilte bass samt at han sang hovedvokalen. Han var flankert av Ted Turner og Andy Powell på gitarer og ble et meget populært rockeband hvor de opptråde på arrangementer over hele England. Turner var kjent som en «showman», mens Ted og Andy konsentrerte seg om det tekniske aspektet, med «doble gitarharmonier» som bandet ble så kjent for. Martin Turner forlot Wishbone Ash i 1980, men ble medlem igjen i 1988 for innspillingen av albumet Nouveau Calls og turnéen som fulgte.

I 1990 forlot han bandet igjen for å tilbringe tid med sin nye datter. Siden da har han produsert innspillinger hjemme i sitt eget studio i England. I 1994 produserte han et album med Roy Hollingsworth, hvor han i tillegg til å være lydtekniker spilte bass, keyboard, gitar, trommer og sang bakgrunnsvokaler på enkelte låter. I 1999 ga han ut albumet Walking The Reeperbahn, som av noen fans blir betegnet som et Wishbone Ash album, med klare elementer fra sitt tidligere band.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Social Networks and Archival Context, 9. okt. 2017, Martin Turner, w6n99ztk

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]