Pillars of Eternity

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Project Eternity)
Jump to navigation Jump to search
Pillars of Eternity
UtviklerObsidian Entertainment
UtgiverParadox Interactive
RegissørJosh Sawyer
ProdusentBrandon Adler
DesignerJosh Sawyer
Bobby Null
Eric Fenstermaker
ProgrammererAdam Brennecke
ForfatterEric Fenstermaker
Carrie Patel
Olivia Veras
KunstnerRob Nesler
KomponistJustin Bell
SpillmotorUnity
PlattformMicrosoft Windows, OS X, Linux
Utgivelse26. mars 2015
SjangerRollespill
ModusEnspiller
AldersgrenseAlle

Pillars of Eternity er et rollespill utviklet av Obsidian Entertainment og utgitt av Paradox Interactive. Det kom for Microsoft Windows, OS X, og Linux 26. mars 2015. Spillet er en åndelig oppfølger til Baldur's Gate, og Obsidian startet utviklingen ved crowdfunding i september 2012. De fikk inn over 4 millioner US dollar via PayPal og Kickstarter[1], som da var rekord for dataspill.[2]

Spillet[rediger | rediger kilde]

Spillet foregår i fantasiverdenen Eora, i hovedsak i nasjonen Dyrwood. Flere nyfødte i Dyrwood viser seg å være «hollowborn», som betyr at de mangler sjel. Spillet begynner med at hovedpersonen, en utlendig på reise, gjennom en ødeleggende overnaturlig hendelse, blir en «Watcher» som kan se forbi menneskers liv og kommunisere direkte med deres sjel. Spillets mål er å finne ut hva som har ført til denne oppvåkningen og å løse problemet med de nyfødte uten sjel.

Pillars of Eternity har en isometrisk fremstilling av verdenen, og har sanntids-kamper som kan pauses for å gi ordrer.

Først bestemmer spilleren rollefiguren sin. Det finnes seks forskjellige raser, samt en rekke yrker og bakgrunner. Rollefiguren, som er protagonisten i spillet, gis egenskaper (atributter) og ferdigheter ut fra hvordan man ønsker personen skal være. Mye minner om klassene og mekanikken i Dungeons & Dragons, men spillet har sine egne regler og løsninger.

I likhet med forgjengeren «Baldur's Gate» er verden delt inn i regioner der hovedpersonen beveger seg fritt innen hver region og der kartet kommer frem etter hvert som man utforsker. Spillet har en hovedhistorie og mange forskjellige sideoppdrag. Spillet gir ikke XP for å drepe, bare for å løse oppdrag, så å snike seg eller å finne en fredlig løsning er ofte gode alternativer.

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet ble godt mottatt, og var listet på Metacritic med 89/100 i mai 2017. Pillars of Eternity vant flere priser, blant annet beste RPG i 2015.

«Spillet legemliggjør nesten alt som er bra med old-school RPG erfaringer» skrev IGN.[3] «Å spille gjennom Pillars of Eternity er litt som å spille et sanntidsstrategispill der jeg stopper hvert femte minutt for å lese en fantasyroman», skrev Jens Erik Vaaler på Gamer.no.[4]

Priser[rediger | rediger kilde]

Liste over priser og nominasjoner
Pris Kategori Resultat Ref.
Global Game Awards Game of the Year Nominert [5]
Beste PC-spill Nominert
Beste RPG Vant
Beste originale spill Nominert
The Game Awards 2015 Beste rollespill Nominert [6]
PC Gamer Spirit of the PC Award Vant [7]
Rock, Paper, Shotgun Beste rollespill Vant [8]
IGN Årets spill Nominert [9]
Årets PC-spill Nominert [10]
Beste rollespill Nominert [11]
Writers Guild of America Awards Outstanding Achievement in Videogame Writing Nominert [12]

Utvidelser og oppfølgere[rediger | rediger kilde]

Spillet fikk en to-dels utvidelse Pillars of Eternity: The White March der del 1 kom i august 2015 og del 2 i februar 2016.[13][14] Pillars of Eternity II: Deadfire har samlet inn 4.4 millioner dollar i crowdfunding[15] og er forventet å komme i 2018.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]