Prince of Persia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Prince of Persia
UtviklerBroderbund
UtgiverBroderbund
Loriciels
Distributør Nintendo eShop, App StoreRediger på Wikidata
DesignerJordan Mechner
SeriePrince of Persia
Neste i serienPrince of Persia 2: The Shadow and the Flame
Plattform
Utgivelse3. oktober 1989
SjangerAction-eventyrspill
ModusEnspiller
Nettstedjordanmechner.com/ebook

Prince of Persia er et videospill som opprinnelig ble laget av Jordan Mechner og utgitt av Brøderbund i 1989 for Apple II. Spillet har i senere tid blitt gitt ut til en rekke andre plattformer.

Spillet ble kjent for sin realistiske animasjon, og Jordan Mechner, spillets skaper, studerte mange timer med film av broren som hoppet og løp rundt i hvite klær for at spillets bevegelser skulle se riktig og naturlig ut.

Prince of Persia Classic[rediger | rediger kilde]

I 2007 ble Prince of Persia omgjort og oversatt av Gameloft. Omgjøringen ble kalt Prince of Persia Classic og ble sluppet 13. juni 2007 til Xbox Live Arcade, og den 23. oktober 2008 på PlayStation Network. Den inneholdt samme nivå design og generell premiss, men inneholdt 3D-gjengitt grafikk, mer flytende bevegelser, og «Sands of Time» estetikk.[1] Spillet og kontrollene var litt justert til å inkludere en vegg-hopp bevegelser og ulike sverdkjemping. Nye spillmoduser ble også lagt til, slik som «Time Attack» og «Survival».[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet er satt i Middelalderen i Persia. En sultan kjemper en krig i et fremmed land langt hjemmefra, samtidig som hans visir Jaffar, en mektig trollmann, forsøker å gripe makten i hjemlandet deres. Visirens eneste hindring for å nå tronen er sultanens datter. Jaffar låser henne i et tårn, og beordrer henne til å gifte seg med ham - ellers kommer hun til å bli drept innen 60 minutter. Spillets navnløse hovedperson, som prinsessen elsker, blir fanget i fangehullene under palasset. For å frigjøre prinsessen, må spilleren unnslippe fangehullene, komme seg til palass-tårnet og beseire Jaffar før tiden løper ut. I tillegg til vakter, forskjellige feller og andre fangehull, og bekjempe fiendtlige sverdmenn, blir hovedpersonen ytterligere forhindret av hans egen dobbeltgjenger, et troll som kommer ut av et magisk speil.

Spilleren har en helse-indikator som består av en rekke små røde trekanter. Spilleren starter med tre slike trekanter. Hver gang hovedpersonen blir skadet (kuttet av sverd, falt med fra to etasjes høyder, eller truffet av en fallende stein) mister spilleren en av disse helse-indikatorene. Det finnes små krukker som inneholder forskjellige stoff i flere farger og størrelser. De røde drikkene, spredt over hele spillet, gjenoppretter en helse-indikator. De blå drikkene er giftige, og tar en helse-indikator som skade. Det er også store glass med rød drikke som øker det maksimale antall helse-indikatorer, og store krukker med grønn drikke som gir en midlertidig evne til å sveve. Hvis spillerens helse blir redusert til null, dør hovedpersonen. Deretter startes spillet på nytt fra begynnelsen av den scenen hvor hovedpersonen døde.

Det er tre typer feller som spilleren må omgå: pigg-feller, dype groper (tre eller flere nivåer dype) og giljotin. Å bli fanget, eller falle ned, resulterer i øyeblikkelig død for hovedpersonen. I tillegg er det porter som kan løftes i en kort periode ved at hovedpersonen står på en utløser for å aktivere porten. Noen ganger finnes det forskjellige feller mellom en lås-utløser og en port. Fiendtlige sverdmenn (Jaffar og hans vakter) er enda et hinder. Spilleren får tak i et sverd i første fase, som de kan bruke til å bekjempe disse motstanderne. På det tredje trinnet blir et skjelett levende, og slåss mot hovedpersonen. Skjelettet kan ikke drepes med sverdet, men kan beseires ved å bli kastet i en av de dype gropene. I trinn åtte blir hovedpersonen fanget bak en port før han kan nå utgangen. I dette stadiet sender prinsessen en hvit mus for å utløse porten igjen, slik at spilleren kan komme seg videre til neste nivå.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]