Hopp til innhold

Sega Game Gear

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sega Game Gear

Sega Game Gear er en håndholdt spillmaskin som var Segas respons på Game Boy. Maskinen var den tredje kommersielle håndholdte konsollen, etter Atari Lynx og Turbo Express.

Arbeidet på konsollen begynte i 1989 under dekknavnet «Project Mercury», som fulgte Segas daværende policy med å oppkalle prosjektene deres etter planeter. Maskinen ble utgitt 6. oktober 1990 i Japan, mens den ble utgitt i Nord-Amerika, Europa og Brasil i 1991 og Australia først ett år senere. I starten av 1997 stoppet Sega salget av konsollen.

Design[rediger | rediger kilde]

Game Gear var mer eller mindre en håndholdt Master System; til tross for at skjermen hadde lavere oppløsning, så tillot det en større fargepalett. I tillegg kunne den også produsere stereolyd (gjennom hodetelefoner) i motsetning til Master Systems mono; likevel var det få spill som tok i bruk stereomulighetene. I motsetning til den originale Game Boyen (1989) var knapper plassert på siden av skjermen; dette førte til at maskinen ikke ga de samme krampene i håndleddet.

På grunn av likhetene mellom Master System og Game Gear, var det veldig lett å konvertere Master System spill til Game Gear kassettene.

Spill[rediger | rediger kilde]

300 titler ble utgitt for Game Gear; ved utgivelsen var det derimot kun seks spill tilgjengelig. Sega sørget for stor variasjon mellom spillene for å appellere til folk flest. Populære titler fra maskinen inkluderer Segas egne serier; mest kjent er kanskje Sonic.

Autoritetsdata