Hopp til innhold

Phoenix (band)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Phoenix
UtmerkelserGrammy Award for beste album innen alternativ musikk (2009) (for: Wolfgang Amadeus Phoenix)
OpphavVersailles, Slottet i Versailles, Frankrike (1999)
SjangerAlternativ rock,[1][2][3] elektronisk musikk, rock,[1][2][3] fransk popmusikk,[4][5][6] synthpop,[7][8][1] indierock,[9][1][2] new wave,[10][11][12] indietronica,[13][14][15] fransk rock,[16][17][18] elektronisk dansemusikk, indiepop, poprock
Aktive år1999
PlateselskapV2, Astralwerks, EMI, Virgin Records, Glassnote Records, Arts & Crafts Productions, EMI
Nettstedhttps://wearephoenix.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Thomas Mars, Laurent Brancowitz, Deck d'Arcy, Christian Mazzalai

Phoenix er et fransk indie rockeband. Bandet ble i 2009 nominert til en Grammy i kategorien «Beste alternative album» for albumet Wolfgang Amadeus Phoenix.

Historie[rediger | rediger kilde]

Thomas Mars, Deck d'Arcy og Christian Mazzalai begynte å spille sammen i et "garasjeband" hjemme hos Mars i en av forstaden til Paris. I 1995 ble storebroren til Mazzalai, Laurent Brancowitz, med på permanent basis etter at bandet han hadde spilt i en kort periode, Darlin, hadde bestemt seg for å gi seg. Brancowitz hadde i dette bandet spilt sammen med Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo. Disse to dannet senere Daft Punk. To år senere kalte de seg Phoenix og trykket opp 500 kopier av en singel på sitt eget selskap (Gettoblaster). Like etterpå signerte de kontrakt med Source Records, et plateselskap i Paris. Phoenix ble godt kjent med Air som hadde kontrakt med samme plateselskap og var backingbandet deres på flere tv-opptredener på britisk tv.

United (2000)[rediger | rediger kilde]

Phoenix utga sitt debutalbum United i 2000. Albumet inneholder blant annet singelene «If I Ever Feel Better» og «Too Young».

Alphabetical (2004)[rediger | rediger kilde]

Bandets andre album, Alphabetical, kom ut i 2004. Albumet ble promotert med singelene «Everything Is Everything» og «Run Run Run», som gjorde at bandet oppnådde noe suksess på hitlister i enkelte land. En spesiell mix av sangen «Victim of the Crime» ble brukt til en moteforestilling for Dior.

Live! Thirty Days Ago (2005)[rediger | rediger kilde]

Etter utgivelsen av albumet Alphabetical turnerte bandet på tre kontinenter og spilte 150 konserter. Et resultat av disse konsertene ble livealbumet Live Thirty Days Ago som ble sluppet bare tretti dager etter at turneen var over. Låtene "Funky Squaredance", "(You Can't Blame It On) Anybody", and "If I Ever Feel Better" ble tatt opp på Rockefeller i Oslo den 24. september i 2004. Låta "Love for Granted" ble tatt opp 20. september på Folken i Stavanger.

It's Never Been Like That (2006)[rediger | rediger kilde]

Store deler av sommeren 2005 oppholdt bandet seg i Berlin for å produsere deres tredje album, It's Never Been Like That. I sammenheng med utgivelsen av albumet, dro Phoenix på turné i både USA og Europa i 2006.

Wolgang Amadeus Phoenix (2009)[rediger | rediger kilde]

Tidlig i 2009 ble det offentliggjort at Phoenix ville komme med et nytt album det kommende året. Singelen «1901» ble sluppet 22. februar og 25. mai ble albumet Wolfgang Amadeus Phoenix gitt ut for salg på det internasjonale markedet.

Bankrupt! (2013)[rediger | rediger kilde]

16. januar 2013 ble tittelen på Phoenix femte album offentliggjort på bandet hjemmeside. Navnet på albumet er Bankrupt! Albumet vil bli sluppet den 22. april 2013.[19]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]