Pathfinder: Kingmaker

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pathfinder: Kingmaker
UtviklerOwlcat Games
UtgiverDeep Silver
RegissørAlexander Mishulin[1]
ProgrammererAlexey Drobyshevsky[1]
KunstnerVictor Surkov[1]
KomponistInon Zur, Dmitry V. Silantyev, Sergey Eybog, Mikhail Kotov, Alexander Fomichev, Dryante
SpillmotorUnity
PlattformLinux, macOS, Microsoft Windows
Utgivelse25. september 2018
SjangerRollespill
ModusEnspiller

Pathfinder: Kingmaker er et isometrisk datarollespill utviklet av det russiske Owlcat Games basert på reglene fra rollespillet Pathfinder utgitt av Paizo Publishing. Spillmeknaikken er basert på D&D og kamper skjer i runder, men som teknisk løses som et pausbart sanntids taktisk spill. Spillet ble lansert på Kickstarter i 2017, og kom ut 25. September 2018.

Spillet[rediger | rediger kilde]

Historien tar utgangspunkt i at et baroni tilbys den som kan beseire bandittene ledet av hjorte-lorden. Etter å ha slått bandittene og fått ansvar for baroniet dukker flere og mer alvorlige problemer fortløpende opp, og den nye baronen/baronessen må bygge opp baroniet, ta en rekke politiske valg, og samtidig bekjempe monstre og ville dyr som truer baroniets innbyggere.

Spilleren velger hovedpersonens rase, yrke, fysiske egenskaper og ferdigheter, og hovedpersonen kan bli alt fra en sint dverg med øks til en gal alkymist eller ydmyk alve-munk. Allerede fra starten av spillet får man venner som kan bli lojale lagkamerater og rådgivere. Både hovedpersonen og de andre lagkameratene blir bedre med erfaring, og det totale lagets muligheter blir viktig for hvordan man klarer å løse problemene som oppstår.

Utivkling[rediger | rediger kilde]

Owlcat Games samlet inn 909057$ fra over 18000 bidragsytere via Kickstarter. Chris Avellone, med bakgrunn fra bl.a. Fallout 2 og Planescape: Torment bidrog i utviklingen.[2] Spillet har støtte for modifikasjoner, eller "mods".

Mottagelse[rediger | rediger kilde]

Spillet ble raskt sammenlignet med Baldur's Gate og Neverwinter Nights, og ble omtalt som "Baldurs Gate møter Sim City".[3] Spillet var i begynnelsen "brutalt vanskelig" [4] og var nokså ubalansert, noe som fikk mange spillere og anmeldere til å rive seg i håret. Spillet ble omtalt som godt, men fullt av feil.[5] De mange feilene førte til en strøm av oppdateringer de første månedene, bl.a. en mulighet til å utelate hele bygge-delen av spillet. Game World Navigator Magazine gav spillet A+ for historien og implementasjonen av reglene, men under gjennomsnittlig for teknisk utførelse.

"gnd-tech" anmeldte spillet i januar 2019, etter at de verste feilene var luket bort, og anså det som det beste rollespillet de siste 8 årene - men fremdeles med skjemmende feil.[6]

Per 29. april 2019 hadde spillet 63/100 på Metacritic.[7]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]