Oswald Watt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Oswald Watt
Watt oswald obit 1921.jpeg
Født11. februar 1878
Bournemouth
Død21. mai 1921 (43 år)
Bilgola
Utdannet ved Clifton College, Trinity College
Beskjeftigelse Flyger
NasjonalitetFrankrike, Australia
Utmerkelser Medlem av Den britiske imperieordenen, ridder av Æreslegionen
Kallenavn«Toby»
TroskapAustralia Australia
Frankrike Frankrike
Tjenestetid1900–1919
Militær gradOberstløytnant
EnhetNSW Scottish Rifles (1900–14)
Aviation Militaire (1914–16)
1 Squadron AFC (1916)
Kommandoer2 Squadron AFC (1916–18)
1st Training Wing AFC (1918–19)
Deltok iFørste verdenskrig

Walter Oswald Watt (født 11. februar 1878 i Bournemouth i England, død 21. mai 1921 i Bilgola i New South Wales i Australia) var en australsk flyger, forretningsmann og veteran fra den første verdenskrig.

Watt flyttet til Sydney i Australia sammen med sin familie da han var bare ett år gammel. Han var tilbake i Storbritannia i en alder av elleve år for å få utdanning i Bristol og senere ved Cambridge University. Han dro tilbake til Australia i 1900 og vervet seg til det australske militæret. Watt lærte seg å fly i 1911 før han ved utbruddet av første verdenskrig vervet seg til den franske Fremmedlegionen som pilot. Fordi han ikke var fransk borger var han ikke kvalifisert til å lede en fransk enhet i Fremmedlegionen.

Watt ble overført til Australian Flying Corps (AFC) i 1916 og ble utstasjonert ved vestfronten. I februar 1918 ble han forfremmet til oberstløytnant og ble tildelt kommandoen over AFCs første treningssenter i England. Han var mottaker av Frankrikes Croix de guerre og Æreslegionen. I tillegg ble han den 1. januar 1919 utnevnt til offiser (OBE) av Order of the British Empire. Han fikk også en gullmedalje oppkalt etter seg. Den tildeles for fremragende innsats for australsk luftfart.

Watt forlot militæret for å i stedet ivareta sine næringsinteresser i Australia, og han ble etter hvert berømmet for sin generøsitet overfor andre hjemvendte flyvere og veteraner fra første verdenskrig. Han ga disse økonomisk støtte og hjalp dem med å etablere seg i det sivile liv.

Oswald Watt druknet ved Bilgola Beach, nær Newport i New South Wales, den 21. mai 1921, i en alder av 43 år. Kutt og blåmerker på kroppen hans antydet at han hadde sklidd på de våte steinene, slått hodet kraftig, før han ble liggende bevisstløs på relativt grunt vann. Han ble gitt militær begravelse og ble gravlagt ved St. Jude's Church i Randwick.