Ole Torp

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ole Torp
Ole Torp.jpg
Født17. desember 1951Rediger på Wikidata (69 år)
BergenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse JournalistRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Ole Nicolay Torp (født 17. desember 1951 i Bergen) er en norsk journalist og programleder i NRK.

Torp begynte som journalist i Bergens Arbeiderblad (nå Bergensavisen) i 1971, hvor han skrev særlig om ungdomspolitikk, kultur og musikk. I 1977 gikk han til Dagbladet, hvor han ble i 15 år. Her hadde han stillinger som reporter, vaktsjef, reportasjeleder, Bergenskorrespondent, New York-korrespondent 1987-90 og redaksjonssjef (redaktør) frem til han ble ansatt i NRK i 1991. Der har Torp arbeidet i Dagsrevyen og i andre nyhets- og aktualitetsprogrammer. Han var NRKs USA-korrespondent i Washington, D.C. fra 1998 til 2002 og Asia-korrespondent i Beijing i perioden 2007 - 2010. I tillegg til dette har han vært var programleder for debattprogrammet Aktuelt fra 2010 til 2015 og for intervju-programmet Torp fra 2016.

Ole Torp har hatt flere tillitsverv i pressens organisasjoner, vært leder i Bergen Journalistlag og landsstyremedlem i Norsk Journalistlag. Han har også vært leder for SKUP, og sitter i juryen for Den Store Journalistprisen.

I 1992 fikk Ole Torp, sammen med journalistkollega Erling Borgen, SKUPs sølvdiplom for å ha avslørt Statoils kartlegging av homofili blant sine ansatte.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
 Gunnar Myklebust 
NRKs korrespondent i Washington, D.C.
Etterfølger:
 Joar Hoel Larsen 
Forgjenger:
 Philip Lote 
NRKs korrespondent i Asia
Etterfølger:
 Anders Magnus