Ole Petter Andreassen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ole Petter Andreassen
Født 22. september 1970
Nasjonalitet Norge

Ole Petter Andreassen (født 22. september 1970) er en norsk musiker og musikkprodusent fra Flekkefjord. Han er også kjent under aliasene El Doom, Ollis og Ztalin.

Andreassen er leder, vokalist, gitarist og produsent i progrockbandet El Doom & The Born Electric, var gitarist/hovedkomponist/produsent i de nå oppløste rockebandene Thulsa Doom og The Cumshots, og han er trommeslager i Black Debbath.

Han driver Caliban Studios og har spilt inn/produsert plater med bl.a Raga Rockers, Minor Majority, Mayhem, Kvikksølvguttene (hvor han også var session-gitarist), Gluecifer, Oslo Ess, Hurra Torpedo og El Cuero.

I 2004 ble Andreassen og Cumshots-kollega Kristopher Schau dømt til å betale 10 000 kroner hver i bot for sin medvirkning til en sexskandale under Quartfestivalen.

El Doom & the Born Electric er i dag Andreassens hovedprosjekt, bandets første og selvtitulerte CD/LP utkom 7. januar 2012 på den norske labelen Rune Grammofon, fikk strålende anmeldelser i utlandet og ble kåret til en av årets 10 beste plater i VG i desember 2012. På denne første plata er bla. Nikolai Eilertsen, Ståle Storløkken og Jon Eberson blant besetningen.

Andreassen har vært nominert til fire Spellemannpriser og vunnet to.