Nissan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan Motor Co., Ltd.
Org.formAksjeselskap
Etablert26. desember 1933
Datterselskap(er)Infiniti, Datsun, Nismo
HovedkontorJapan
Grunnlegger(e)Yoshisuke Aikawa, Den Kenjirō og William R. Gorham
Antall ansatte160 530 (2013)
Nettsidenissan-global.com

Nissan Motor Co., Ltd. (日産自動車株式会社) er et japansk bilmerke, stiftet i 1914. Fra 1932 til 1983 brukte de også navnet Datsun.

Nissan var en periode Japans nest største bilprodusent, etter Toyota, men har blitt tatt igjen av Honda, og er altså nå på tredjeplass.

Nissans modellutvalg for nybilsalg i Norge 2008[rediger | rediger kilde]

Personbiler

4x4

Vare-/Lastebiler

Nissan sportsbiler[rediger | rediger kilde]

I Norge[rediger | rediger kilde]

Nissan Qashqai

Tidligere distributør Nissan Norge ble stiftet 27. juli 1990 og tok fra 29. september samme år over som ny importør og distributør. De eies av det japanske handelshuset Marubeni Corporation.

Nissan (da som Datsun) kom til Norge allerede i 1960 og var derved det første landet i Europa som startet kommersiell import av japansk-produserte biler. Importselskapet A/S Inor ble startet i 1965.

Fra årsskiftet 2005/2006 ble Nissans importørvirksomhet overdratt til Nissan Nordic Europe Oy, heleid datterselskap av Nissan Europe SAS. NNEs virksomhet styres fra hovedkontoret i Espoo, Finland, med regionkontor i Norge, Danmark, Sverige, Finland og Estland (for de tre baltiske landene). Det norske kontoret ligger i Asker, og ledes av Brand Director Knut Martin Breivik, under hvis ledelse Nissan i Norge har opplevet en økning i markedsandel på 0.74 prosentpoeng siden 2005 (august 08).[trenger referanse]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]