Night of the Living Dead (1990)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Night of the Living Dead
Generell informasjon
GenreSplatterfilm, zombiefilm
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTom Savini
ManusGeorge A. Romero, John A. Russo
Basert på
SjeffotografFrank Prinzi
Foran kamera
MedvirkendeTony Todd, Patricia Tallman, Bill Moseley, William Butler, David W. Butler, Heather Mazur, Katie Finneran, Tom Towles, McKee Anderson
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
Filmselskap21st Century Film Corporation
Distributør(er)InterCom
Netflix
iTunes
Premiere(r)1990
21. februar 1991 (Tyskland)[1]
Eksterne lenker

Night of the Living Dead er en remake fra George A. Romero sin klassiker fra 1968 Night of the Living Dead.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Søsknene Barbara og Johnny besøker graven til moren deres ved en avsidesliggende kirkegård i Pennsylvania. Johnny skremmer Barbara kontinuerlig med skumle historier om zombier, og håner det faktum at moren deres kan være en av dem. Ved kirkegården legger de merke til en gammel mann med et bitt i pannen som beveger rundt dem. Senere blir Johnny og Barbara angrepet av en zombie som broren hennes forsøker å bekjempe. Men Johnny blir drept når han faller og slår hodet mot en gravstein. Barbara flykter fra kirkegården, og oppdager noe som ser ut til å være et forlatt våningshus. Hun søker ly der inne, men oppdager flere andre zombier. Rett etter ankommer en mann som kaller seg Ben, og de begynner å sperre dører og vinduer mot inntrengere.

De oppdager andre overlevende som gjemmer seg i kjelleren av bygningen: Harry Cooper, en egoistisk og kranglete mann, og hans kone Helen. Deres datter Sarah, som ble bitt av en zombie og som har blitt alvorlig syk. Samt to tenåringer. Tom Bitner og Judy Rose Larson. Gruppen krangler om hva de burde gjøre videre. Harry mener at alle burde trekke seg tilbake til kjelleren, sperre døren, og så vente på at myndighetene kommer og tar kontroll over alle zombiene. Ben argumenterer for at kjelleren er en "dødsfelle" og at de burde befeste hele huset, som i det minste har alternative rømningsveier. Barbara foreslår at de burde forlate huset til fots, etter at hun har lagt merke til zombienes begrensede mobilitet.

Men flere og flere zombier begynner å bevege seg mot eiendommen. Men uten at de andre overlevende vet om det, har Sarah også bukket under for bittet på armen, og forvandlet seg til en zombie. Hun angriper og biter sin opprørte mor, som ikke forsvarer seg. Når Sarah kommer ovenpå utløser hun en skuddveksling mellom faren sin, som forsøker å beskytte henne, og Ben og Barbara, som forsøker å beskytte seg selv. I tillegg befinner det seg flere andre innbyggere i området, ledet av sheriff McClelland som også forsøker å beskytte seg mot angrep fra zombier.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Lexikon des internationalen Films[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]