Diary of the Dead

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Diary of the Dead
Generell informasjon
Utgivelsesår2007
Bak kamera
RegiGeorge A. Romero
ProdusentGeorge A. Romero
Peter Grunwald
Sam Englebardt
Artur Spigel
Dan Fireman
John Harrison
Ara Katz
ManusforfatterGeorge A. Romero
Foran kamera
MedvirkendeShawn Roberts
Joshua Close
Michelle Morgan
Joe Dinicol
Phillip Riccio
Scott Wentworth
Tatiana Maslany
Prod.selskapVoltage Pictures
Eksterne lenker

Diary of the Dead er en skrekkfilm som ble lansert 15. februar 2008.[1] Den vil ikke være kronologisk den femte filmen i regissør George A. Romeros Dead serie.[2] Men i et «forsøk på å gjenetablere en lukrativ franchise»[3] vil filmen teknisk og filosofisk være en restart, «a rejigging of the myth [sic]» sier Romero.[1] Selv om den fjerde filmen ble studioprodusert av Universal Studios vil Diary of the Dead bli produsert av Romero og hans produsentvenn Peter Grunwalds Romero-Grunwald Productions sammen med Artfire Films.[4] Filmen begynte de første fire ukene med filming i Toronto den 19. oktober 2006.[5]

Filmen var planlagt å ha verdenspremiere på Toronto International Film Festival (TIFF) den 8. september 2007,[6] men ble et halvt år forsinket og ble ikke sluppet før 15. februar året etter.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Opptak fra nyhetene viser en historie om en mann som drepte hans kone og sønn før han begikk selvmord. Sønnen og kona hans blir til zombier, og dreper flere sykehus-personell og politifolk. Nyhetsreporteren, Debra, forklarer at det meste av opptakene aldri ble offentliggjort på nyhetene. En gruppe unge studenter fra University of Pittsburgh er i en stor skog for å produsere en skrekkfilm sammen med fakultetsrådgiver Andrew Maxwell. De hører nyheter om et tilsynelatende opprør og massemord. To studenter, Ridley og Francine, bestemmer seg for å forlate resten av gruppen. De andre reiser til Pennsylvania, og underveis kjører Mary over en politimann og tre andre zombier. Gruppen tar en pause, og Mary forsøker å begå selvmord. Vennene hennes tar henne med til sykehus, hvor de oppdager enda flere zombier, og menneskene må slåss for å overleve og komme seg unna.

Mary forvandler seg til en zombie, og blir derfor drept av Maxwell. Senere blir Gordo bitt av en zombie og dør kort tid senere. Snart blir kjøretøyet ødelagt, og gruppen blir angrepet av zombier samtidig som Tracy forsøker å reparere kjøretøyet. Samuel blir også bitt av en zombie og begår selvmord. De blir stoppet av en bevæpnet gruppe overlevende, lederen er medlem av Nasjonalgarden. Deres eneste pålitelige kilde til informasjon er nå Internett, hjulpet av forskjellige sosiale medier og bloggere. De ankommer Ridley sitt herskapshus, hvor Ridley forklarer at begge foreldrene hans, tjenerne deres og Francine ble drept, og at han "begravde" dem ved å dumpe kroppene deres i familiens svømmebasseng.

Det blir avslørt at Ridley også er en zombie som myrder Eliot, før han angriper Tracy og Jason. Jason er i stand til å distrahere Ridley lenge nok til at Tracy klarer å unnslippe. De resterende overlevende gjemmer, med unntak av Jason, som forlot gruppen for å fortsette med filmen deres. Han blir deretter angrepet og smittet av Ridley. Maxwell dreper Ridley med et gammelt sverd. Senere begynner et stort antall zombier å angripe herskapshuset, og de menneskene som fremdeles er i live må slåss for å redde seg selv.

Roller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Alexander, Chris (29. oktober 2006). «Romero takes back the night». Toronto Star. Arkivert fra originalen 1. oktober 2007. Besøkt 31. juli 2007. 
  2. ^ Kincaid, Nina (30. august 2006). «Script Review: Romero's "Diary of the Dead"». Flixens. Arkivert fra originalen 2. september 2006. Besøkt 14. september 2006. 
  3. ^ "an attempt to re-establish a lucrative franchise,"
  4. ^ McClintock, Pamela (24. august 2006). «Romero will raise 'Dead'». Variety.com. Besøkt 14. september 2006. 
  5. ^ a b c d e f g «Diary of the Dead shooting and more Cast!». MoviesOnline. Besøkt 29. oktober 2006. 
  6. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 27. september 2007. Besøkt 22. august 2007. 
  7. ^ DeDekker, Jeff (21. oktober 2006). «Regina actress makes her mark in 'Booky' role». Regina Leader-Post. Besøkt 2. oktober 2006. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.