Day of the Dead (2008)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Day of the Dead
Generell informasjon
SjangerSkrekkfilm, zombie
Utgivelsesår2008
Lengde92 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteve Miner
ProdusentJames Glenn Dudelson
Robert Franklin Dudelson
Randall Emmett
George Furla
Jordan Rush
Manusforfatter1985 Screenplay:
George A. Romero
Screenplay:
Jeffrey Reddick
MusikkPaul McCollough
Foran kamera
MedvirkendeVing Rhames
Mena Suvari
Nick Cannon
Christa Campbell
Michael Welch
AnnaLynne McCord
Stark Sands
Matt Rippy
Ian McNeice
Linda Marlowe
Annen informasjon
Prod.selskapMillennium Films
Columbia Pictures
Premiere8. april 2008 (USA)
Eksterne lenker

Day of the Dead er en remake av George A. Romero sin zombiefilm fra 1980-tallet. Filmen skulle egentlig bli vist på kino, men i stedet ble den gitt ut rett på DVD.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I mai 2008, i Leadville, Colorado, har Trevor og kjæresten hans, Nina, et romantisk møte i en forlatt bygning. Når de kommer tilbake til sine respektive foreldres hjem, ser de en militær vei-sperring. En mann krever medisinsk behandling for barnet sitt, og avslører at det har skjedd et Zombie-utbrudd. Tenåringene møter kaptein Rhodes og korporal Sarah Cross, søsteren til Trevor. Like etter dukker de menige soldatene Bud Crain og Salazar opp. Bud blir raskt forelsket i Sarah, og de besøker Sarahs syke mor. Sarah besøker også Trevors venn, Kyle, når hun får vite at symptomene hans ligner de på moren hennes.

Når Bud og Sarah kommer hjem til Kyle, ser de foreldrene hans døde og Kyle er vekk. Nina og Trevor går til nærmeste sykehus. Sarah med Dr. Logan, men de smittede blir katatoniske i venterommet. Bud varsler Sarah når alle smittede plutselig blir levende igjen og forvandlet. Alle sammen blir til zombie med overmenneskelig styrke som lar dem løpe, hoppe lange avstander og krype langs i taket. Nina og Trevor søker tilflukt ved en radio-stasjonen. Kaptein Rhodes kjemper mot zombiene før han omkommer. Rhodes forvandler seg også, og følger etter dem.

De forsøker å drepe zombiene ved å skyte dem i hodet, eller sette dem i brann. Sarah og Salazar hører Trevor som forsøker å få tak i hjelp over radio og går til radio-stasjonen for å redde dem. Underveis krasjer Sarah i sin zombie-infiserte mor og dreper henne, før hun redder Trevor og Nina fra radio-stasjonen. Trevor, Nina og Sarah bestemmer seg for å lokke til seg zombiene med en gigantisk flammekaster.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]