Day of the Dead 2: Contagium

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Day of the Dead 2: Contagium
Generell informasjon
GenreSkrekkfilm,[1] zombiefilm, science fiction-film
Utgivelsesår2005
NasjonalitetUSA
Lengde94 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAna Clavell, James Glenn Dudelson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeJackeline Olivier Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Anchor Bay Entertainment
Netflix
Premiere(r)2005
Eksterne lenker

Day of the Dead 2: Contagium var en amerikansk skrekkfilm, publisert i 2005.

Manus ble skrevet av Ana Clavell, og regissert av Clavell og James Dudelson. Noen av hovedrollene ble gjort av Justin Ipock, Laurie Maria Baranyay og John F. Henry III. Filmen ble sluppet direkte på video i USA den 18. oktober 2005.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

I 1968 opereres en sovjetisk mann, Rubinsky, ved et militærsykehus, når en gruppe soldater ankommer og begynner å skyte alle som befinner seg i bygningen. En person ved sykehuset stjeler et merkelig hetteglass. Men han blir senere skutt av soldatene når han forsøker å flykte gjennom en skog og han mister gjenstanden. Soldatene ved sykehuset fortsetter å drepe alle som har vært i kontakt med den smittede Rubinsky. Alle zombiene blir drept når dynamitt blir detonert utenfor sykehuset.

37 år senere avdekker en gruppe pasienter ved samme sykehus, bestående av Boris, Jackie, Isaac, Sam, og doktoren deres, Donwynn, en merkelig gjenstand begravd utenfor det samme sykehuset. Jackie klarer å åpne den, og frigjør uten at de vet det et virus som har smittet hele gruppen. Doktor Heller snakker med Donwynn om pasientenes oppførsel og påstår at Jackie og de andre pasientene har brutt sykehusets regelverk. Den kvelden begynner pasientene å vise tegn på en merkelig sykdom. Donwynn kontakter en venn angående hetteglasset de fant, for å finne ut hva slags virus det egentlig er snakk om.

Deres symptomer inkluderer at kjøttet begynner å råtne å kroppen deres, åreknuter, og de begynner å hoste opp blod. Dr. Heller setter umiddelbart hele sykehuset under en full karantene. Han gir alle de ansatte ved sykehuset rett til å bære skytevåpen, med ordre om å skyte alle pasientene i hodet hvis noen av de syke pasientene forsøker å angripe dem. Donwynn mottar en video som sier at han aldri burde åpne hetteglasset fordi den inneholder et dødelig virus som kan mutere menneskelig DNA. En av pasientene, Patty, får tak i et våpen, og dreper en av sikkerhetsvaktene. Noen av pasientene begynner å dø, men de re-animerer som en zombie kort tid senere - og dreper Dr. Heller. Men tidlig neste morgen blir Dr. Heller også gjenopplivet som en zombie. De aller fleste av zombiene forsøker deretter å stikke av fra sykehuset, for å komme seg til den nærmeste byen. Zombiene begynner også å drepe mennesker i byen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]