Myraboliidae

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Myraboliidae
Nomenklatur
Myraboliidae
Klassifikasjon
RikeDyreriket
RekkeLeddyr
KlasseInsekter
OrdenBiller
GruppeGlans- og flatbiller
Økologi
Antall arter: 17 beskrevne
Habitat: terrestrisk
Utbredelse: bare kjent fra det sørøstre Australia
Inndelt i

Myraboliidae er en liten gruppe av biller som bare finnes i Australia. Det er bare beskrevet sju eller åtte arter, men australske forskere arbeider nå med å revidere gruppen og det er sannsynlig at det vil komme til flere i nær framtid. Inntil nylig ble Myraboliidae regnet som en undergruppe av familien Phloeostichidae, eller til skogflatbiller (Silvanidae), men i 2005 førte en fylogenetisk undersøkelse til at de ble skilt ut fra denne. Lite eller ingenting synes være kjent om biologien til disse billene, det er sannsynlig at de er knyttet til død ved. De har blitt funnet under barken på levende eukalyptus-trær.

Utseende[rediger | rediger kilde]

Små (1,7 – 3,5 mm), avlange biller, nokså jevnbrede, oversiden matt og fint hårete. Hodet er stort og trekantet, med ganske små, runde fasettøyne. Antennene er 11-leddet med en tre-leddet kølle. Brystskjoldet er firkantet sett ovenfra, bredere enn langt. Dekkvingene er avlange med utydelige lengdestriper. Beina er ganske korte. De kan minne om noen medlemmer av familien fuktbiller (Cryptophagidae).

Systematisk inndeling[rediger | rediger kilde]

Treliste

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Leschen, R.A.B., Lawrence, J.F. og Ślipiński, S.A. 2005. Classification of basal Cucujoidea (Coleoptera: Polyphaga): cladistic analysis, keys and review of new families.

Invertebrate Systematics 19 (1): 17-73. Med tegning av Myrabolia sp..[1]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]