My Little Pony: Vennskap er ren magi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Myke kosedyr (plushies) av ponni- og enhjørning-figurene fra TV-serien My Little Pony: Vennskap er ren magi laget av en ung voksen My Little Pony-fan og utstilt på 2015 Taiwan PonyconNational Taiwan Normal University i Taipei.

My Little Pony: Vennskap er ren magi (engelsk originaltittel My Little Pony: Friendship Is Magic) er en amerikansk-kanadisk animert eventyrserie for barn som har gått på kanadisk og amerikansk TV siden 2010. Serien er utviklet i samarbeid med den amerikanske leketøykjeden Hasbro. Foreløbig har det kommet ut fem sesonger med til sammen 98 episoder, og 65 av dem har blitt oversatt til norsk. Serien bygger på de fargerike leketøysponniene i de foregående tegnefilmene om My Little Pony som ble produsert for TV i tre omganger på 1980- og 1990-tallet. My Little Pony: Vennskap er ren magi handler særlig om enhjøringen Twilight Sparkle og hennes venner.

Handling[rediger | rediger kilde]

I serien følger publikum enhjørningen Twilight Sparkle som studerer magi og er lærling av Prinsesse Celestia, regenten i landet Equestria. Twilight har fått i oppgave av Celestia å dra ut for å finne seg venner, og hun blir sendt til Ponyville, der hun møter resten av seriens sentrale skikkelser. I de to første episodene av hver sesong, og i de to siste episodene av sesong 2, blir det innført en ny skurk som Twilight og vennene hennes må bekjempe, mens resten av episodene i sesongene er korte historier som innebærer en eller flere av hovedponniene. Hver episode slutter med at Twilight skriver er brev til Celestia der hun forteller hva hun har lært om vennskap i løpet av episoden.

Norske stemmer[rediger | rediger kilde]

Internettpopularitet[rediger | rediger kilde]

Serien har blitt et internettmem og fått en stor tilhengerskare som kaller seg bronies.

Bronies og pegasis[rediger | rediger kilde]

Bronies er en fandom, en gruppe tilhengere av et populærkulturelt fenomen, som består av ungdommer og unge voksne fra omkring 13 til 35 år som liker My Little Pony, først og fremst My Little Pony: Vennskap er ren magi, den fjerde generasjonen av serien. Ordet er satt sammen av ordene brothers og ponies. Over femti prosent av bronies er menn, resten kvinner, også kalt pegasis (av Pegasus og sisters). Det blir organisert ponymeets og bronycons, treff og arrangementer for dem som er opptatt av My Little Pony. Populariteten blir delvis forklart med at serien fokuserer på vennskap og hensynsfullhet med klar appell mot mobbing.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]