My Little Pony

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

My Little Pony, iblant forkortet MLP, er merkenavn på en populær serie leketøy, i form av små, søte og fargerike ponnifigurer i plast med lang mane og hale, samt flere TV-serier og spinoff-produkter med disse figurene. Leketøyet er rettet mot små jenter som målgruppe og blir markedsført og laget av den amerikanske leketøysprodusenten Hasbro. Selv om produktnavnet betyr «Min lille ponni» på norsk, har en både i Norge og andre land beholdt det engelske originalnavnet.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Myke kosedyr (plushies) av ponni- og enhjørning-figurene fra TV-serien My Little Pony: Vennskap er ren magi laget av en fan og utstilt på 2015 Taiwan PonyconNational Taiwan Normal University i Taipei.

My Little Pony kom på markedet som Earth Ponies i 1982 og fikk tilhørende klær utover på 1980-tallet. Til å begynne med var ponnien kun å finne med samlede ben og i fullvoksen ponnivariant. Senere har det kommet babyponnier og oppreiste og sittende varianter. Gjennom åra har det også kommet oppdaterte formvarianter tilpasset aktuelle leketøystrender. I dag fås ponnien med glitter både på kropp og i håret. Den amerikanske varianten har et eget My Little Pony-merke under den ene hoven i tillegg til et hjerte som er synlig på selve hoven. My Little Pony omfatter også Ponyville, minifigurer med hus, kjøretøy, karuseller og liknende.

My Little Pony har også blitt markedsført gjennom fire tegnefilmserier for fjernsyn, kinofilmene My Little Pony: The Movie (1986) og My Little Pony: The Movie (2017) og flere andre salgsvarer med utgangspunkt i figurene.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Category:My Little Pony – galleri av bilder, video eller lyd på Wikimedia Commons