Mr. Nobody

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mr. Nobody
Generell informasjon
SjangerDrama / Fantasy
Utgivelsesår2009
Prod.landBelgisk / Tysk / Fransk / Canadisk
Lengde141 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 (Norge)
Bak kamera
RegiJaco Van Dormael
ProdusentPhilippe Godeau
ManusforfatterJaco Van Dormael
MusikkPierre Van Dormael
SjeffotografChristophe Beaucarne
KlippMatyas Veress
Susan Shipton
Foran kamera
MedvirkendeJared Leto
Sarah Polley
Diane Kruger
Linh Dan Pham
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Budsjett$47 millioner (estimat)
Prod.selskapPan-Européenne
Premiere12. september 2009 (Venezia)
6. november 2009 (Norge)
13. januar 2010 (Belgia)
Eksterne lenker

Mr. Nobody er en belgisk fantay- og dramafilm fra 2009 skrevet og regissert av Jaco Van Dormael. I hovedrollene er Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger, Linh Dan Pham, Rhys Ifans, Natasha Little, Toby Regbo og Juno Temple.

Filmen hadde premiere ved Filmfestivalen i Venezia, hvor den ble tildelt to priser.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I år 2092 har menneskeheten oppdaget hvordan man kan overvinne dødeligheten, gjennom endeløs fornyelse av celler i kroppen. Den nå 118 år gamle Nemo Nobody (spilt av Jared Leto) det siste dødelige mennesket på jorden, kommer snart til å dø av alderdom. Mr. Nobody snakker med Dr. Feldheim, en psykiater, som tar i bruk hypnose for å hjelpe Nemo med å huske noen av de tidligere minnene hans. Men Nemo forteller andre minner til en journalist, og Nemo kommer med en rekke motstridende uttalelser. Nemo forteller om livet sitt fra tre hovedpunkter: Da han var 9 år gammel, når foreldrene hans ble skilt. 15 år gammel, da han ble forelsket for første gang. I en alder av 34 år som voksen. Alle tre historiene utfolder seg i sine mange mulige utfall.

Nemo forklarer at barn før de blir født husker alt som kommer til å skje i deres liv. Men i unnfangelsesøyeblikket visker "Angels of Oblivion" ut hukommelsen deres. Englene glemmer imidlertid å viske ut hukommelsen til Nemo, slik at han har muligheten til å huske forskjellige mulige fremtider for seg selv. I en alder av ni år ved en jernbanestasjon blir han tvunget til å velge, når moren hans går om bord et tog. Men faren hans blir stående på plattformen. I en historie går Nemo om bord på toget. Men i en annen historie blir han stående hos faren sin.

Rolleliste (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.