Mike Rutherford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Mike Rutherford
MikeRutherford.jpg
Født2. oktober 1950 (68 år)
Guildford
Utdannet ved Charterhouse School
Beskjeftigelse Gitarist, låtskriver, polospiller
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Genesis, Mike + The Mechanics
Musikalsk karriere
Sjangerrock
Instrumentbassgitar, gitar
PlateselskapCharisma Records
Nettstedhttp://genesis-music.com

Michael «Mike» John Cleote Crawford Rutherford, (født 2. oktober 1950 i Guildford, Surrey) er en britisk musiker, kjent som en av de opprinnelige medlemmene i den progressive rockgruppen Genesis. Først spilte han bass i gruppen, men etter Steve Hacketts avhopp i 1977 tok han over som gitarist. Rutherford har vært med i Genesis i hele bandets livetid, og i tillegg har han vært framgangsrik med egne prosjektet Mike + The Mechanics og gitt ut to album som soloartist.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Solo[rediger | rediger kilde]

  • Smallcreep's Day (1980)
  • Acting Very Strange (1982)

Med Genesis[rediger | rediger kilde]

Se Genesis' diskografi

Med Mike + The Mechanics[rediger | rediger kilde]

  • Mike + the Mechanics (1985)
  • The Living Years (1988)
  • Word of Mouth (1991)
  • Beggar on a Beach of Gold (1995)
  • Mike & the Mechanics (1999) (også kalt M6) (1999)
  • Rewired (2004)
  • The Road (2011)
  • Let Me Fly (2017)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]