Mike Rutherford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mike Rutherford
Michael John Cleote Crawford Rutherford
Mike Rutherford
Mike Rutherford under en konsert med Genesis
Født 2. oktober 1950 (64 år)
England Guildford,
Surrey, England
Statsborger i Storbritannia
Medlem av Genesis, Mike + The Mechanics
Sjanger Progressiv rock, rock, pop
Instrument Bass, gitar
Aktive år 1967 -
Tidligere band
Genesis
Mike + The Mechanics

Michael «Mike» John Cleote Crawford Rutherford, (født 2. oktober 1950 i Guildford, Surrey) er en engelsk musiker, kjent som en av originalmedlemmene i den progressive rockgruppen Genesis. Først spilte han bass i gruppen, men etter Steve Hacketts avhopp i 1977 tok han over som gitarist. Rutherford har vært med i Genesis i hele bandets livetid, og i tillegg har han vært framgangsrik med egne prosjektet Mike + The Mechanics og gitt ut to album som soloartist.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Solo[rediger | rediger kilde]

  • Smallcreep's Day (1980)
  • Acting Very Strange (1982)

Med Genesis[rediger | rediger kilde]

Se Genesis' diskografi

Med Mike + The Mechanics[rediger | rediger kilde]

  • Mike + the Mechanics (1985)
  • The Living Years (1988)
  • Word of Mouth (1991)
  • Beggar on a Beach of Gold (1995)
  • Mike & the Mechanics (1999) (også kalt M6) (1999)
  • Rewired (2004)


Commons-logo.svg Commons: Kategori:Mike Rutherford – bilder, video eller lyd