Mike Rutherford

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mike Rutherford
2434 - Washington DC - Verizon Center - Genesis.JPG
Mike Rutherford under en konsert med Genesis
Født Michael John Cleote Crawford Rutherford
2. oktober 1950 (65 år)
England Guildford,
Surrey, England
Utdannelse Charterhouse School
Nasjonalitet Storbritannia
Medlem av Genesis, Mike + The Mechanics
Sjanger Progressiv rock, rock, pop
Instrument Bass, gitar
Aktive år 1967 -
Tidligere band
Genesis
Mike + The Mechanics

Michael «Mike» John Cleote Crawford Rutherford, (født 2. oktober 1950 i Guildford, Surrey) er en engelsk musiker, kjent som en av originalmedlemmene i den progressive rockgruppen Genesis. Først spilte han bass i gruppen, men etter Steve Hacketts avhopp i 1977 tok han over som gitarist. Rutherford har vært med i Genesis i hele bandets livetid, og i tillegg har han vært framgangsrik med egne prosjektet Mike + The Mechanics og gitt ut to album som soloartist.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Solo[rediger | rediger kilde]

  • Smallcreep's Day (1980)
  • Acting Very Strange (1982)

Med Genesis[rediger | rediger kilde]

Se Genesis' diskografi

Med Mike + The Mechanics[rediger | rediger kilde]

  • Mike + the Mechanics (1985)
  • The Living Years (1988)
  • Word of Mouth (1991)
  • Beggar on a Beach of Gold (1995)
  • Mike & the Mechanics (1999) (også kalt M6) (1999)
  • Rewired (2004)


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]