Michael Myers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Michael Myers er en rollefigur som til nå har vært seriemorder i åtte Halloweenfilmer.

Første filmen[rediger | rediger kilde]

Hans første opptreden var i filmen Halloween fra 1978 (av John Carpenter). I denne filmen er Michael Myers en seks år gammel gutt som dreper sin eldre søster. Han havner etter dette på mentalsykehus, men 15 år senere rømmer han og returnerer til hjemstedet for å ta livet av flere tenåringer.

Hans lege og erkefiende Dr. Sam Loomis leter etter ham , men Michael er på vei til Haddonfield for å drepe noen barnevakter; tre personer overlever, Laurie Strode og barna Tommy Doyle og Lindsey Wallace. Barna springer etter politiet. Loomis ser det og tenker at Michael er i huset. Michael angriper Laurie, men Dr. Loomis skyter Michael med seks skudd. Michael ramler ned fra balkongen. Når Sam Loomis ser ned, er Michaels kropp borte.

Andre filmen[rediger | rediger kilde]

I den andre filmen jager Loomis etter Michael mens Laurie blir ført til sykehus for å bytte bandasjer. Men Michael gir ikke opp så lett. Han er på vei til sykehuset for å avslutte det han har påbegynt. Senere i den andre filmen får man vite at Laurie er Michaels andre søster som flyttet til en fosterfamilie etter mordet på deres søster. Filmen slutter med at Laurie springer fra sykehuset mens Loomis sprenger seg selv med Michael, som kommer ut fra rommet helt omringet av flammer, men etter en stund faller han om. Man tror at Micael endelig har omkommet. Men det er ikke tilfelle.

Michael Myers har totalt vært med i åtte filmer i tillegg til en rekke noveller, videospill og tegneseriebøker.

Video-x-generic.svgDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.