Hopp til innhold

Michael Myers

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Michael Myers er en rollefigur som til nå har vært seriemorder i åtte Halloweenfilmer. Michael Myers har totalt vært med i åtte filmer i tillegg til en rekke noveller, videospill og tegneseriebøker.

Det kommer også frem flere detaljer etter hvert, om Michaels barndom: En 10 år gammel Michael blir vist i det han dreper flere dyr, og lider av følelsesmessig mishandling fra storesøsteren Judith (spilt av Hanna R. Hall) og morens kjæreste Ronnie (spilt av William Forsythe) før han myrder begge to, sammen med en gutt som hadde mobbet ham. Etter å ha blitt innlagt ved mentalsykehuset Smith's Grove Sanatorum, begynner Michael med en ny hobby: å produsere masker. Han mottar også mislykket terapi fra Dr. Sam Loomis.

Michaels mor Deborah begår selvmord, etter å ha vært vitne til at Michael drepte en sykepleier. Som voksen vender Michael tilbake til hjem-byen Haddonfield, for å gjenforenes med sin yngre søster Laurie - den eneste personen Michael noen gang har vært glad i. Laurie husker imidlertid ikke Michael, og er livredd for ham.

Første filmen

[rediger | rediger kilde]

Michaels første opptreden var i filmen Halloween fra 1978 (av John Carpenter). I denne filmen er Michael Myers en seks år gammel gutt, som dreper sin eldre søster på Halloween i 1963. Han havner etter dette ved mentalsykehuset Smith's Grove Sanitarium. Men 15 år senere rømmer han, og returnerer til hjemstedet for å ta livet av flere tenåringer.

Hans lege og erkefiende Dr. Sam Loomis (spilt av Donald Pleasence) leter etter ham, men Michael er på vei til Haddonfield for å drepe noen barnevakter. Tre personer overlever dette angrepet; Laurie Strode, og barna Tommy Doyle og Lindsey Wallace. Etter å ha myrdet flere av Lauries venner, angriper Michael til slutt Laurie selv. Men hun avverger ham lenge nok til at Dr. Loomis kan redde henne. Loomis skyter Michael seks ganger, og slår ham ned fra en balkong. Men når Loomis går for å finne igjen Michaels kropp nedenfor balkongen, oppdager han at Michaels kropp har forsvunnet.

Andre filmen

[rediger | rediger kilde]

Halloween II (fra 1981) begynner direkte hvor den første filmen slutter, og Dr. Loomis jakter fremdeles på Michael. Laurie Strode blir ført til sykehus etter angrepet i den første filmen. Men Michael gir ikke opp så lett. Han er på vei til sykehuset for å avslutte det han har påbegynt, og dreper personalet ved sykehuset en etter en i løpet av hele natten.

Senere i den andre filmen får man vite at Laurie er Michaels andre søster, som hadde flyttet til en fosterfamilie etter mordet på deres søster. Filmen slutter med at Laurie kommer seg ut fra sykehuset, samtidig som Dr. Loomis forårsaker en eksplosjon. Han sprenger seg selv med Michael, som kommer ut fra rommet helt omringet av flammer. Men etter en stund faller han om. Man tror at Micael endelig har omkommet, men dette er ikke tilfelle.

Tredje og fjerde filmen

[rediger | rediger kilde]

Halloween III: Season of the Witch (fra 1982) har ingen kontinuitetsrelasjon til de andre filmene. Halloween 4: The Return of Michael Myers (fra 1988) tar opp historien 10 år etter hendelsene fra Halloween II. Michael (spilt av George P. Wilbur) blir avslørt for å ha vært i koma siden eksplosjonen som fant sted i den andre Halloween-filmen.

Michael våkner fra koma, men Laurie Strode har dødd i en trafikk-ulykke. Men før hun døde fikk en ni år gammel datter, Jamie Lloyd. Når Michael returnerer til Haddonfield, forårsaker han en omfattende blackout av det elektroniske systemet før han massakrerer byens politi-styrke.

Femte filmen

[rediger | rediger kilde]

Halloween 5: The Revenge of Michael Myers (fra 1989) begynner umiddelbart etter at den fjerde filmen slutter, med Michael Myers (spilt av Donald L. Shanks) blir pleiet tilbake etter skadene sine av en lokal eremitt. Det neste året dreper Michael denne eremitten, og vender tilbake til hjem-byen Haddonfield for å finne igjen Jamie Lloyd, og jager henne gjennom barndomshjemmet hans i en felle planlagt av Dr. Loomis.

Michael blir til slutt tatt til fange av Loomis, og fraktet til den lokale politi-stasjonen - hvor en mystisk karakter angriper stasjonen, dreper flere politi-betjenter, og han frigjør Michael.

Filmen fra 1995

[rediger | rediger kilde]

Halloween: The Curse of Michael Myers (fra 1995) finner sted seks år etter hendelsene i The Revenge of Michael Myers. Både Jamie (spilt av J. C. Brandy) og Michael har forsvunnet fra Haddonfield. Jamie har blitt kidnappet og impregnert av Thorn Cult, ledet av Dr. Terence Wynn - som var en tidligere venn av Dr. Loomis, og kollega fra Smith's Grove Sanatorium. Wynn blir avslørt for å ha manipulert Michael hele tiden, og var hans mystiske medhjelper i Halloween 5-filmen. Filmen ender med at Michaels maske ligger på gulvet i et laboratorium, og Loomis skriker i bakgrunnen - noe som etterlater skjebnen til begge mennene ukjent.

Filmen fra 1998

[rediger | rediger kilde]

Ved å ignorere hendelsene i de tre foregående filmene, fastslår Halloween H20: 20 Years Later (fra 1998) at Michael Myers (spilt av Chris Durand) har vært savnet i tjue år, helt siden eksplosjonen ved sykehuset i 1978. Laurie Strode har forfalsket sin egen død, i håp om å unnslippe broren hennes. Hun bor nå i California under et fiktivt navn, sammen med tenåringssønnen John (spilt av Josh Hartnett). Men Michael sporer opp Laurie og sønnen til den private internatskolen hvor hun er rektor. Michael myrder også flere av Johns venner. For å beskytte sønnen sin, går Laurie villig med på å møte Michael - hvor hun halshugger ham, og dreper ham til slutt.

Filmen fra 2002

[rediger | rediger kilde]

Halloween: Resurrection (fra 2002) som tar seg opp tre år etter Halloween H20, hvor det viser seg at mannen som Laurie hadde halshugget egentlig var en ambulansearbeider, som tidligere Michael hadde angrepet og byttet klær med. Michael (spilt av Brad Loree) sporer opp Laura som nå holder til ved en institusjon, hvor han dreper henne. Han vender deretter tilbake til Haddonfield, hvor han ett år senere finner og dreper en gruppe studenter som filmer et reality-show ved barndomshjemmet hans.

Deltakeren Sara Moyer (spilt av Bianca Kajlich) og produsenten Freddie Harris (spilt av Busta Rhymes) slipper unna. De dror at de endelig har klart å drepe Michael. Senere blir Michaels kropp, og likene til ofrene hans, fraktet til et likhus. Men i det en rettsmedisiner begynner å inspisere Michaels kropp, våkner han igjen.

Filmen fra 2021

[rediger | rediger kilde]

Halloween Kills (fra 2021) er en direkte oppfølger til filmen fa 2018, hvor Michael fortsetter sin tidligere drapsbølge. Men etter noen få drap grunnlegger en rekke andre innbyggere en gruppe som skal jakte på Michael.

De omringer ham til slutt, og dreper ham tilsynelatende. Samtidig som flere av de andre fra gjengen sprer seg, dreper Michael en person som forsøker å sjekke om Michael virkelig er død denen gangen. Han dreper også flere andre fra gjengen som hadde jaktet på ham, før han reiser videre for å begå enda flere drap.

Autoritetsdata