Michael Bjørn Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Michael Bjørn Hansen
Født22. april 1945 (74 år)
Beskjeftigelse Advokat
Parti Socialdemokratiet, Enhedslisten
Nasjonalitet Danmark

Michael Bjørn Hansen (født 22. april 1945)[1] er en dansk advokat, med ekspertise innen skatterett og strafferett. Han arbeidet i mange år i det danske Skatteministeriet. Han har også vært politisk engasjert, gjennom arbeid i en rekke organisasjoner, i Socialdemokraterne og en periode i Enhedslisten.

Hansen ble cand.jur. fra Københavns Universitet i 1978, og begynte samme år som veileder i strafferett for studenter ved universitetet. Fra 1982 begynte han å undervise i skatterett.

Han har vært ansatt i 30 år i det danske skattevesenet (i dag SKAT), i 22 år som kontorsjef. Han har spilt en rolle i debatten i flere av skattesakene som har nådd dansk offentlighet, og har bidratt til at kritisk søkelys har blitt satt på SKATs kontrollvirksomhet.

I 1984 var Hansen en av medstifterne da den københavnske kafeen, kulturstedet og nattklubben Cafe Krasnapolsky startet. Han satt i ledelsen for stedet fram til 1996. Senere har han gitt ut bok om cafelivet på stedet.

Fra 2008 begynte han å arbeide med saker der bankkunder har hatt store tap, der hele pensjonsformuer har gått tapt i kjølvannet av dårlig bankrådgivning.

Politisk virke[rediger | rediger kilde]

I universitetsdagene var Hansen aktiv i studentpolitikken, og formann for Studentersamfundet i København. Da han begynte å undervise ved universitetet ble han representant for deltidslærerne i universitetets styrende organer.

Fra 1983 til 1987 var han formann i Danmarks Jurist- og Økonomforbund i den statlige skatteforvaltningen, og medlem av DJØFs representantskap. Deretter var han fram til 2002 formann for de akademiske sjefer i Told- Skattestyrelsen. Fra 1996 til 2006 var Hansen medlem av Skatteankenævnet for Gentofte Kommune.

Hansen var medlem av Socialdemokraterne fram til 2008. Deretter var han en periode tilsluttet Enhedslisten.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Vesterport. En by i byen, eget forlag (1990)
  • Krasnapolsky. Ti års cafeliv, Per Kofods Forlag (1994)[2]
  • Hvad må politiet, Nyt Juridisk Forlag (2010)[3]
  • Dig og politiet, Nyt Juridisk Forlag (2011)[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)