Per Berga Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Per Berga Rasmussen
Født31. juli 1946 (73 år)
Beskjeftigelse Blikkenslager, politiker, fagforeningsperson
Parti Danmarks Kommunistiske Parti, Enhedslisten
Nasjonalitet Danmark

Per Berga Rasmussen (født 31. juli 1946 i Bolbro i Odense) er en dansk fagforeningsmann og politiker, gjennom mange år byrådsmedlem i Odense kommune.

Rasmussen er av yrke blikkenslager, og startet sin fagforeningsløpebane som formann for Blikkenslagernes Lærlingeklub. Siden 1973 har han vært «opmålermand» og siden 1978 kretssekretær for Blik- og Rørarbejderforbundet på Fyn samt medlem av landsforbundets hovedstyre og forretningsutvalg. Lokalt har han hatt vervet som formann for Byggefagenes Samvirke i Odense.

I 1974 ble han valgt til Odense Byråd for Danmarks Kommunistiske Parti, og representerte partiet der til 1986. I 1990 ble han valgt inn for Fælleslisten og fra 1994 for Enhedslisten. Siden 2006 har han vært medlem av by- og kulturutvalget og har blant annet sittet i styret for Odense Havn.

Frem til 2005 var Rasmussen Enhedslistens eneste representant, men da ble også Anna Rytter valgt inn i en periode. Rasmussen var da det sittende byrådsmedlemmet som hadde lengst ansiennitet. Han fikk fornyet tillit ved valget i 2013, da tre representanter fra EL ble valgt inn i Odense.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)