Anna Rytter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anna Rytter
Født7. februar 1978 (41 år)
Parti Enhedslisten
Nasjonalitet Danmark

Anna Rytter (født 7. februar 1978) er en dansk sosialarbeider, kurs- og foredragsholder, politisk aktiv på venstresiden. Hun har sittet som medlem av Odense Byråd for Enhedslisten og fikk mye medieoppmerksomhet i Danmark da hun som muslim og «universitetsuddanned blondine»[1] i 2010 ville bli folketingsrepresentant for partiet.

Rytter er universitetsutdannet i filosofi og historie, og har blant annet vært medlem i styret for Statens Kunstfond og Statens Kunstråd. Hun konverterte til islam i 1996, og beskriver seg selv som en sekulær muslim. Hun har ved flere anledninger redegjort for sitt politiske syn ut fra sitt ståstedet som muslim og sosialist.[2]

Rytter har vært medlem av Enhedslisten siden 2002, og satt sammen med ELs Per Berga Rasmussen i Odense byråd fra 2005 til 2009. I løpet av nominasjonsprosessen foran folketingsvalget i 2011 fikk hun en mindre framtredende plass blant partiets kandidater, og ble ikke valgt.[3].

Etter å ha bodd 15 år i Odense har hun bosatt seg med familien på Østerbro i København.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)