Peter Kvist Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Peter Kvist Jørgensen
Født15. mars 1950 (69 år)
Far Anker Jørgensen
Beskjeftigelse Fagforeningsperson
Parti Kommunistisk Arbejderparti, Enhedslisten
Nasjonalitet Danmark

Peter Kvist Jørgensen (født 15. mars 1950) er en dansk bussjåfør og fagforeningsmann, aktiv på den politiske venstrefløy og sønn av landets tidligere statsminister Anker Jørgensen. Han er bosatt i Vejringe nær StubbekøbingFalster.

I farens statsministertid på slutten av 1970-tallet ble Peter Kvist Jørgensen kjent, fordi han ikke var sosialdemokrat, men derimot medlem av Kommunistisk Arbejderparti. KAP var den gang det norske AKP(m-l)s søsterparti i Danmark.

Senere gjorde han seg bemerket som tillitsvalgt i Trafikfunktionærernes Fagforening. Han ble valgt inn i styret i TF i 1978, ble nestformann i 1984 og året etter formann. I dette vervet har han flere ganger markerte uenighet både med ledelsen i LO og SiD. Han satt som leder for TF til han i 2004 ble valgt som forbundssekretær i Forbund af Offentligt Ansatte (FOA, senere omdøpt til Fag Og Arbejde).

Ved kommunalvalget i 2009 stilte Jørgensen som kandidat for Enhedslisten i Guldborgsund kommune.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

politikkstubbDenne politikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)