McFly

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
McFly
Mcfly-all.jpg
OpphavLondon
Periode2004
SjangerPop-rock, Pop Punk
PlateselskapIsland Records Label (2004-2007)
Super Records (2007-)
Nettstedhttp://www.mcflyofficial.com/
IMDbIMDbRedigere på wikidata
Medlemmer
Tom Fletcher (gitar og vokal)
Danny Jones (gitar og vokal)
Dougie Poynter (bass)
Harry Judd (trommer)
Logo
s logo

McFly er et engelsk pop-rock band som kom inn i musikkens verden tidlig i 2004 med nr. 1-singelen 5 Colours in Her Hair. Bandet ble stiftet av Tom Fletcher (født 17. juli 1985), sammen med Danny Jones (12. mars 1986), Dougie Poynter (30. november 1987) og Harry Judd (23. desember 1985). De hadde platekontrakt med selskapet Island Records fram til desember 2007, da de startet sitt eget plateselskap Super Records. Bandet ledes av Prestige Management.

I mai 2007 hadde Tom Fletcher (også de med Busted) hatt tolv Topp 10-singler, sju av dem nådde førsteplass på den britiske hitlisten med McFly. De har også hatt to nr. 1 album, først debutalbumet Room on the 3rd Floor og deretter Wonderland. Deres tredje album, Motion in the Ocean, ble utgitt 6. november 2006, og nådde 6.-plass. I november 2007 kom samlealbumet All the Greatest Hits, og det fjerde studioalbumet Radio:Active ble utgitt 22. september 2008. Og det femte studioalbumet Above The Noise ble utgitt 15. november 2010.

Historie[rediger | rediger kilde]

Begynnelsen[rediger | rediger kilde]

Tom Fletcher møtte opp på audition for bandet Busted, men ble ikke plukket ut. Managementet til Busted likte ham derimot, og han begynte å skrive sanger sammen med James Bourne. Han har blant annet vært med på å skrive de fleste sangene på Busteds andre album A Present for Everyone. Fletcher ble spurt om å filme auditioner for et nytt boyband, V. Der møtte han Danny Jones som trodde at det var audition for et Busted-lignende band. Fletcher og Jones ble raskt venner og managementet viste også interesse for Jones. De begynte å skrive sammen, og i to måneder bodde de på et hotell i London for å skrive sanger sammen med Bourne. Det ble satt inn en annonse i musikkavisen NME etter en bassist og trommeslager, og på auditionen i Covent Garden ble McFly besatt av Dougie Poynter og Harry Judd. Navnet fikk de fra Fletchers favorittfilm Tilbake til fremtiden der hovedfiguren heter Marty McFly.

Room on the Third Floor[rediger | rediger kilde]

Det første albumet til de unge musikerne ble en suksess. Albumet fikk navnet på grunn av at de fleste sangene ble skrevet i tredje etasje på et hotell i London. McFlys tidlige «sound» var tydelig inspirert av 60-tallsband som The Beach Boys og The Beatles. Debutsingelen 5 Colours in Her Hair ble utgitt 29. mars 2004 og holdt seg på førsteplass i England i to uker.

I juli 2004 kom singelen Obviously som også gikk rett til topps. Etter dette kom albumet på førsteplass. Her ble verdensrekorden til The Beatles slått om å være yngste band med album på førsteplass. Den tredje singelen fra albumet, That Girl, ble gitt ut 6. september 2004 kom til tredjeplass. Albumets tittelspor kom 6. september samme året og gikk til femteplass.

Wonderland[rediger | rediger kilde]

I mars 2005 slapp McFly den doble A-side-singelen All About You/You've Got a Friend til inntekt for den britiske veldedighetsorganisasjonen Comic Relief. Fletcher hadde opprinnelig skrevet All About You til kjæresten sin som valentinsdagspresang, men når de ble spurt om de ville gi ut en sang for Comic Relief falt valget på denne. I forbindelse med dette dro bandet til Uganda for å se hva pengene fra singelen skulle gå til. Videoen til You've Got A Friend ble filmet her. Singelen lå på førsteplass i en uke fra 13. mars 2005.

Den andre singelen fra Wonderland, I'll Be Ok, ble uttgitt i Storbritannia 15. august 2005 og ble den fjerde singelen til McFly som gikk til toppen av listene. Selve albumet ble gitt ut 29. august 2005 og nådde nummer en. Ifølge Guinness rekordbok er bandet nå det yngste bandet hvor to første album har gått rett inn på førsteplass på de britiske hitlistene. På dette albumet gikk guttene gjennom et aldri så lite image-skifte. Med svarte klær og tekster om midtlivskrise og selvmord var det tydelig at de hadde utviklet seg fra surfe-stilen til Room on the 3rd Floor. Den tredje singelen I Wanna Hold You ble utgitt 17. oktober, og ga dem 6 topp 3 singler. Den fjerde doble singelen ble gitt ut 12. desember senere på året og het Ultraviolet/The Ballad Of Paul K. Til dags dato er det den McFly-singelen som har gjort det dårligst på listene.

I forbindelse med det nye albumet hold bandet en arena-turne høsten 2005. De hadde med seg et orkester, og showet i Manchester, men ble filmet for deres første DVD: The Wonderland Tour - Live in Manchester. Også denne gikk rett til topps, noe som kan ha sammenheng med at det dager før den ble sluppet svermet av halvnakne bilder av guttene fra «Behind-the-Scenes» delen på nettet.

Just My Luck[rediger | rediger kilde]

Det skapes en del forvirring for nye McFly-fans, som tror at McFly har gitt ut fire album. Det har seg slik at de har gitt ut tre album i England, og ett i USA. Just My Luck, utgitt 12. mai 2006, var bandets amerikanske debut der de tok sanger fra de to første albumene og satt i sammen til ett album. Just My Luck er også navnet på den kritiker-slaktede Hollywood-filmen som McFly spilte i sammen med Lindsay Lohan og Chris Pine. Bandet var i USA en stund for å spille inn filmen, hvor de spilte seg selv, og for å promotere albumet. Albumet nådde 25.-plass på US Hotseekers-listen.

Motion in the Ocean[rediger | rediger kilde]

Den første singelen fra Motion in the Ocean var sangen Please, Please, utgitt i England som en dobbel singel sammen med en sang av Queen, Don't Stop Me Now. Singelen nådde 1.-plass 23. juli 2006, som gjorde det til den femte nummer 1 singelen i karrieren til musikerne. Overskuddet til Comic Reliefs underorganisasjon Sports Relief. Ettersom McFly tapte et veddemål med eieren av London-baren G-A-Y, måtte de komme nakne opp på scenen på baren mens de spilte Please, Please.

14. september 2006 var det offisielt at det tredje albumet skulle hete Motion in the Ocean. Tittelen stammer fra noe en venn av guttene, som de møtte mens de var i USA, hadde sagt. Det ble utgitt november den 6. i 2006, og albumet nådde 6.-plass.

Star Girl var den andre singelen fra dette albumet. Den ble skrevet etter at Fletcher hadde en drøm om at han ble forelsket i et romvesen, og også denne sangen nådde til førsteplass på de engelske hit-listene. Etter dette ble singelen med sangene Sorry's Not Good Enough/Friday Night utgitt 18. desember 2006, og kom til 3.-plass. Sangen Friday Night er også med i filmen Night at the Museum. Baby's Coming Back/Transylvania ble sluppet 7. mai 2007. Den skulle egentlig slippes 26. februar, men bandet utsatte den fordi de skulle dra tilbake til Uganda for å se utviklingen som har skjedd etter sist de var der.

Høsten 2006 la McFly ut på sin andre arena-turne. Selv om tittelen var The Motion in the Ocean Tour, spilte de bare fire sanger fra albumet. I 2007 ble albumet relansert som en CD + DVD utgave, hvor DVD-en inneholdt et show fra turneen. Denne gangen nådde albumet 14.-plass.

Greatest Hits[rediger | rediger kilde]

McFlys første samlealbum ble gitt ut 5. november 2007. Samlealbumet kom i to versjoner: Greatest Hits som inneholder de største hitsene til bandet pluss et par nye låter, og All the Greatest Hits som inneholder alle singlene fra McFlys karriere. Albumet nådde tredjeplass på den britiske hitlisten. Den første og eneste singelen derfra var The Heart Never Lies og ble sluppet høsten 2007. Den kom også på tredjeplass.

Radio:ACTIVE[rediger | rediger kilde]

Deres nye album Radio:ACTIVE kom ut 20. juli 2008. Den ble gitt ut gratis via den britiske søndagsavisen The Mail. Den første singelen fra dette albumet er One for the radio og kom på andreplass. Den andre singelen fra dette albumet heter Lies. De er også aktive med Do Ya singelen som er en veldedighetsingel for Children in need. Do Ya singelen er dobbel med coversangen Stay with me. Dette albumet har blitt sagt av McFly, at dette albumet er McFly's ALLER BESTE. Dette albumet kommer direkte fra dem, nå som de har full kontroll på sin karriere.

Above The Noise[rediger | rediger kilde]

Albumet "Above the Noise" er deres femte studioalbum. Det kom ut 15. november 2010. Albumet har allerede hatt to singler. Den ene er låta "Party Girl" som kom ut 6. september, og den andre er låta "Shine A Light" (ft. Taio Cruz) som kom ut 8. november. Albumet ble gitt ut samtidigt som DVD-en "Behind the Noise".

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: McFly diskografi

Album information
Room on the 3rd Floor
Wonderland
Just My Luck
Motion in the Ocean
All the Greatest Hits
Radio:Active

McFly er igang med plate nummer 5.

Turneer[rediger | rediger kilde]

2004 – Ett av Busteds støtteband på deres landsdekkende «UK arena tour» sammen med bandet «V»
2004 – «UK Theatre Tour», også kjent som «McFly – The Tour» (Turneen)
2005 – «Wonderland Arena Tour»
2006 – «Motion in the Ocean Arena Tour»
2007 – «McFly Up Close and Personal»: 24 steder deres arena turneer ikke dekket
2007 – «Greatest Hits So Far Tour» 2008 – Radio:Active 2009 – Up Close... And This Time it's personal 2011 – Above The Noise Tour

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]