Danny Jones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Danny Jones
McFly Jones Shepherds2.jpg
Født12. mars 1986[1]Rediger på Wikidata (34 år)
BoltonRediger på Wikidata
Ektefelle Georgia Horsley (2014–)Rediger på Wikidata
Partner(e) Laura Coleman (–2013)Rediger på Wikidata
Utdannet ved Thornleigh Salesian CollegeRediger på Wikidata
Beskjeftigelse Gitarist[1][2], sanger, plateprodusent[3], låtskriver[4][5], musiker[6]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata

Daniel Alan David Jones (født 12. mars 1986 i Bolton), bedre kjent som Danny Jones, er en engelsk sanger, gitarist og låtskriver i det engelske bandet McFly.

Danny Jones spiller i band sammen med Tom Fletcher, Dougie Poynter og Harry Judd. De startet i 2004, og sammen har de hatt 7 sanger på toppen av hitlistene i England og mange kjente sanger. De er mest kjent i England og Brasil og har ikke hatt noen konsert i Norge ennå. Bandet gikk fra sitt tidligere plateselskap Island Records etter jul i 2007 og startet sitt eget Super Records med slagordet "saving the world, one song at a time". De gav ut sitt første album på eget plateselskap gratis med avisen The Mail on Sunday 20. juli 2008. Noe som førte til at de fikk spredd musikken til et bredere publikum enn før. Gutta var stolte av albumet og gav senere ut en luksusutgave med ekstra sanger og en to timer lang DVD fra promotiden og under innspillingen i Australia.

Danny Jones er med på det meste av sangskrivinga sammen med Tom Fletcher. Han har også holdt pennen helt selv på flere låter som rager høyt på favorittlistene til fansen. Den første han selv skrev er "Not Alone" som er å finne på Room On The Third Floor-albumet. Den handler om da han gikk på skolen og folk mobbet ham for klærne hans blant annet. Han synger at han ikke er alene grunnet sin tro på kristendommen og den sangen har fanget mange lyttere. Han framførte den også akustisk på Motion In The Ocean-turnéen i 2006. På Wonderland som er McFlys andre album har han også skrevet en låt, denne gangen sammen med søsteren Vicky. Den handler om da faren forlot familien for en annen kvinne og er en rørende sang på mange måter. Han framførte den med god hjelp av resten av bandet på Wonderland-turnéen i 2005. Jones skrev også en sang som havnet på albumet Motion In The Ocean. Den heter "Walk In The Sun" og handler om alt han lurer på og funderer over. En sang med nydelig gitarspill og vokal.

Jones er som oftest den som spiller sologitar i bandet. Gitarsoloene kommer som perler på en snor og det hender oftere at han synger feil enn at han spiller feil. Han har spilt gitar så lenge han kan huske og begynte først å synge selv i 14-årsalderen. Han var i et band sammen med søsteren og en venn av dem kalt Y2K og var med på et talentshow også.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.