Busted

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Busted
Opphav England Southend-on-Sea Essex England
Periode 20012005 2015 - Nåværende
Sjanger Rock, Pop Punk
Plateselskap Island Records Label (2002-2005)
Nettsted http://www.busted.com
Medlemmer
Charlie Simpson (gitar og vokal)
James Bourne (gitar og vokal)
Matt Willis (bass og vokal)
Tidligere medlemmer
Tom Fletcher - vokal, gitar

Owen Doyle - vokal, bass gitar

Ki Fitzgerald - vokal, gitar

Busted er et engelsk pop rock band fra Southend-on-Sea, Essex. Bandet ble dannet tidlig i 2000 og besto opprinnelig av James Bourne, Matt Willis, Ki Fitzgerald og Owen Doyle. Denne versjonen av Busted brøt opp i slutten av 2000 og Tom Fletcher var på audition og tilbudt en plass i gruppen for å fullføre gruppen. 24 timer senere ble Fletcher fortalt via en telefonsamtale at Charlie Simpson, som var på samme audition som Fletcher, erstattet ham, og dermed fullførte trioen som vi kjenner som Busted. De ga ut to studioalbum, Busted (2002) og A Present for Everyone (2003), et samlealbum og ett livealbum. De har også vunnet to Brit Awards og vant The Record of the Year i 2004 med singelen "Thunderbirds Are Go" blant andre priser. Busted solgte over 5 millioner album på verdensbasis før brøt opp i januar 2005 Følgende Simpson beslutning om å satse på en karriere der han fronter alternativ rock band Fightstar.

2006-2012: Solo prosjekter og band[rediger | rediger kilde]

Charlie begynte en solokarriere etter å ha spilt i Fightstar, et post-hardcore band som skiller seg sterkt fra lyden av Busted. De ble dannet et år før Busted splittet seg.Til dags dato har de gitt ut en EP og fire album: They Liked You Better When You Were Dead, Grand Unification, One Day Son, This Will All Be Yours, Be Human og Behind the Devil's Back', alle ble utgitt i både Storbritannia og USA. De har også gitt ut et album med b-sider, "Alternate Endings". Fightstar annonserte en hiatus i begynnelsen av 2010, sier at de "tar litt fri" for jobbe med egne prosjekter før de begynner på nytt album. Simpson gitt ut to solo album Young Pilgrim og Long Road Home. Young Pilgrim nådde nummer seks i 2011.

James gikk videre til å slippe musikk gjennom pop bandet Son of Dork, men arbeider nå med en solokarriere under navnet Future Boy. Bourne har også skrevet sanger for mange artister, inkludert Melanie C, Mcfly, JC Chasez, Patrick Monahan, Jonas Brothers og One Direction. Fra 2007– 2008, Var en av de viktigste låtskrivere for ITV musikalsk drama, Britannia High.

Etter en kort periode i rehab etter Busted splitte, Matt startet en solokarriere, Matt har slippe singler i 2005 og 2006, Up All Night, Hey Kid, Don't Let It Go to Waste, og Crash for filmen Mr Beans ferie, alle unntatt sistnevnte kom med albumet Don't Let It Go to Waste. Matt var også med på, 2006-serien I'm a Celebrity...Get Me Out of Here! som han ble kronet vinneren av. Etter å ha blitt droppet fra sitt plateselskap, Begynte Willis og presentere. Så langt har han presentert på Brit Awards og mer nylig ITV2's I'm a Celebrity...Get Me Out of Here! NOW! sammen med sin kone, Emma, Fra februar til november 2012, Matt Willis spilte som fiyero i musikalsk Wicked i West End i London hvor han fikk blandede kritikker.

I 2010, noen kilder antydet at, etter et tilbud på 1 million dollar, Busted ville reformere for en turne og muligens et nytt album. Charlie benektet at han ville tilbake til Busted, sier: "Jeg ønsker Matt og James lykke til med sine fremtidige prosjekter, men jeg ønsker å gjøre det tydelig klart at jeg ikke har noen interesse samme hva om og bli med i Busted igjen, men James skrev på sin Twitter-side, men James skrev på sin Twitter-side: "Jeg skal f*** stå opp og gjøre det når som helst, hvilken som helst dag, hvor som helst."

2013 - 15: McBusted[rediger | rediger kilde]

Fra 19 til 22 september 2013. Matt og James gjorde en overraskelse, en kort gjenforening som Busted når de ble med McFly som spesielle gjester under bandets fire 10-årsjubileum konserter på Royal Albert Hall. De utførte  "Year 3000", "Air Hostess" og Mcfly's "Shine a Light" med McFly under navnet McBusted McFly og Busted har bekreftet en 2014 turné sammen. Charlie sa gjennom Twitter at selv om han ikke vil bli med James, Matt og McFly på turné i 2014, ønsker han dem lykke til i fremtiden. McBusted slapp sitt debutalbum McBusted 1. desember 2014. Deretter la de ut på en annen utsolgt UK turne.

2015 - Nå: Simpsons retur og fremover[rediger | rediger kilde]

5. oktober 2015, The Sun satt ut rykter om at Simpson skal vende tilbake til Busted. Siden da har et bilde gjort sin vei rundt på internett som viste de tre medlemmene av Busted stående foran en rød bakgrunn. Ord syntes å være uklare ut ved bunnen av bildet, men over det var ordene "Bli med oss på en spesiell kunngjøring tirsdag 10 november 2015. Dette innebar at bandet ble gjenforent, med ytterligere spekulasjoner om at de tre ville legge ut på en gjenforeningsturné sammen. Den 10 november 2015, Busted annonsert en ti dato-arena turne, Busted: The Tour vil skje mai 2016. På samme pressekonferanse annonserte Busted sitt tredje studioalbum.

100.000 billetter ble solgt i den første timen. Påfølgende turer ble lagt til som en følge av høy etterspørsel.

Påvirkninger

Busted har vært nevnt som påvirkninger for The Vamps og 5 Seconds of summer

Bandmedlemmer

  • Matt Willis - Vokal, bass gitar (tidligere trommer)
  • James Bourne - Vokal, gitar

Tidligere medlemmer

  • Tom Fletcher - Vokal, Gitar (2002)
  • Owen Doyle - Vokal, bassgitar (2001 - 02)
  • Ki Fitzgerald - Vokal, Gitar (2001 - 02)

Diskografi


Studioalbum

  • Busted (2002)
  • A Present for Everyone (2003)
  • McBusted som Mcbusted (2014)

Live-album

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]