Matt Deis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Matt Deis
FødtMatthew Christopher Deis
13. desember 1983 (35 år)
Beskjeftigelse Musiker, gitarist, låtskriver
Nasjonalitet USA
Musikalsk karriere
SjangerRock
Metal
Pop-Punk
InstrumentGitar, bass, piano
Aktive år2003-idag
PlateselskapRoadrunner Records
Ensemble(r)
CKY (2005-idag)
Tidligere band
All That Remains (20032005)

Matthew Christopher Deis (født 13. desember 1983 i Peterborough i New Hampshire) er en profesjonell, amerikansk musiker. Han har tidligere ved medlem av det Massachusetts-baserte metalbandet All That Remains og det Pennsylvania-baserte bandet CKY. Han forlot CKY i mai 2010.

Deis bodde i New Hampshire til fireårsalderen da familien flyttet til West Springfield i Massachusetts. Han har vært opptatt av musikk siden han var svært ung. Han har spilt piano fra han var fem år gammel, og drev også med klarinett i barneskolen. Da han ble eldre ba han foreldrene om å få gitar og starta sitt første band, Nameless Fear. Han spilte i Nameless Fear fra han var 13 til han var 17. Han forlot bandet for å spille bass i bandet Lost Inside a Rubix Cube (som senere skiftet navn til The Amber Fashion). Deis fikk undervisning i gitar av hovedgitaristen i All That Remains, og begynte senere å spille bass i bandet. I løpet av tida i bandet rakk han å spille bass på albumet This Darkened Heart, et album han også var med på å skrive. Dette førte til at han fikk være med på turneer over store deler av verden sammen med band som Gwar, Slipknot, As I Lay Dying og Killswitch Engage.

I 2005 grep Deis sjansen til å bli bassist for CKY. Han har siden turnert både i Amerika og Europa med bandet. Bandet fortsette å turnere for å promotere deres nyeste album, An Ånswer Can Be Found. Han har vært med i skriveprosessen siden han ble med i bandet. På bandets nettsides FAQ står dette: «Since obtaining Matt Deis as a bassist, the rest of the band have stated that Deis will write and record on the next CKY album.» («Etter å ha fått med Matt Deis som bassist, har resten av bandet gjort det klart at Deis vil skrive og spille på CKYs neste album.»)

Ifølge Matts personlige nettside nevner han Rudy Sarzo, Marcus Miller, Paul McCartney, Stanley Clarke, Billy Gould og Sting som dem han har latt seg inspirere mest av. Deis har også et sideprosjekt sammen med noen venner han har kjent siden barndommen, kalt «The Man The Myth». I denne gruppa spiller han gitar.

Kilder[rediger | rediger kilde]