CKY

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
CKY
CKYColchester.jpg
OpphavWest Chester, Pennsylvania, USA
Periode1998 -
Tidligere navnCamp Kill Yourself
SjangerAlternativ metal, alternativ rock, eksperimental rock
PlateselskapTeil Martin International/Distant, Volcom, Island/Def Jam, Roadrunner
Nettstedwww.ckyalliance.com
Medlemmer
Daniel Davies
Chad I. Ginsburg
Jess Margera
Matt Deis
Siste medlemmer
Deron Miller
Vernon Zaborowski
Ryan Bruni

Logo

CKY (Camp Kill Yourself) er et amerikansk hardrockband fra West Chester i Pennsylvania i USA. Bandet består av fire medlemmer, Daniel Davies (sang og gitar) (tidligere Deron Miller), Chad Ginsburg (gitar og sang), Jess Margera (trommer) og Matt Deis (bassgitar). Bandet deler sitt navn med skatefilmene CKY som er lagd av Jess Margeras bror Bam Margera. Bandet har dukket opp i CKY-filmene og også i tv-programmene Jackass og Viva la Bam. Låten «96 Quite Bitter Beings» finnes også i soundtracket til tv- og videospillet Tony Hawks Pro Skater 3. Låtene deres har dukket opp i diverse filmer, som for eksempel Resident Evil: Apocalypse.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Bandets historie går helt tilbake til 1994 da Jess Margera og Deron Miller i byen West Chester i Pennsylvania grunnla bandet Foreign Objects. I 1996 endra de navn til oiL. Det vi idag kjenner som CKY ble til i 1997 da bandet endra navnet sitt igjen, denne gang til Camp Kill Yourself, og bestemte seg for å ta en ny retning innen musikken. Senere ble navnet forkorta til bare CKY. Det var da de traff Chad Ginsburg at de skrev kontrakt med Island Records. Vern Zaborowski var fra år 2001 bassist i bandet. Han ble med under det årets «Warped Tour» og skulle etter planen bare være med en stund, men ble med også etter Warped Tour. Han ble sparket fra bandet da det nyeste albumet skulle spilles inn, grunnen til at han ble sparket var «personlige og profesjonelle årsaker». Den nye bassisten var Matt Deis, som før CKY hadde vært medlem i gruppa All That Remains. På det nyeste albumet An Answer Can Be Found spiller gitaristen Chad Ginsburg bass.

I 2011 da Deron Millers band World Under Blood debuterte, forlot han CKY. I 2012 ble det offisielt at Long Disaster-vokalist Daniel Davies skulle erstatte han.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidigere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Album[rediger | rediger kilde]

EP[rediger | rediger kilde]

Vinyl[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]