Killswitch Engage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Killswitch Engage
Killswitch Engage Pic08.jpg
Killswitch Engage opptrer på Global Gathering 2006 i Miami, Florida, USA.
OpphavWestfield, Massachusetts
Periode1999 – i dag
SjangerMetalcore
Aktive år1999
PlateselskapFerret
Roadrunner
NettstedKillswitchEngage.com
IMDbIMDb
Medlemmer
Jesse Leach
Mike D'Antonio
Adam Dutkiewicz
Justin Foley
Joel Stroetzel
Tidligere medlemmer
Howard Jones
Tom Gomes
Pete Cortese

Killswitch Engage (også kjent som KsE eller Killswitch) er et band fra Westfield, Massachusetts som spiller metalcore. Bandet ble formet etter oppløsningen av Overcast og Aftershock, og består nå av Adam Dutkiewicz og Joel Stroetzel fra Aftershock, og Mike D'Antonio fra Overcast, samt Howard Jones og Justin Foley. De har skrevet kontrakt med Roadrunner Records og har så langt utgitt fire studioalbumer og en DVD.

Killswitch Engage ble anerkjent i 2004, da de gav ut sitt tredje album, The End of Heartache, som endte på 21.-plass på Billboard 200 og solgte over 500 000 kopier i USA. Tittelsporet, «The End of Heartache» ble nominert til en Grammy i 2005, og DVD-en (Set This) World Ablaze ble utgitt i 2005. Killswitch Engage deltok på Reading and Leeds Festivals, Ozzfest, Download Festival, Warped Tour og Rock on the Range og fortsatte å turnere til 2008.

Bandet regnes som et av de viktigste medlemmene av New Wave of American Heavy Metal.

Historie[rediger | rediger kilde]

Tidligere år[rediger | rediger kilde]

Etter bruddet i hans gamle band, Overcast, begynte bassisten Mike D'Antonie og gitaristen fra tidligere Aftershock, Adam Dutkiewicz å jamme. Dette var i 1998. Siden begge bandene hadde blitt oppløst, rekrutterte de gitarist Joel Stroetzel fra Aftershock og vokalist Jesse Leach fra Nothing Stays Gold. Tidligere vokalist i Overcast Brian Fair ble vurdert som vokalist, men kunne ikke bli med fordi han var med i Shadows Fall. D'Antonio sa at til å begynne med var bandet bare «en ting å holde på med på siden».[1]

De to første albumene[rediger | rediger kilde]

Mens bandet spilte noen show og solgte demoer, laget Mike D reklamer for Ferret, og kontaktet plateselskapet angående prosjektet hans, Killswitch. Det var slik bandet fikk sin første avtale. Bandet gav ut sitt første album, Killswitch Engage, og selv om albumet ikke solgte så mye og ikke fikk så stor oppmerksomhet, fanget det interessen til Carl Sevenson, grunnleggeren av Ferret Music. Severson jobbet på Roadrunner Records da, og gav en kopi av albumet til en representant fra Roadrunner. Det var Mike Gitter som skaffet bandet en kontrakt med Roadrunner. Bandet avslo mange kontrakter fra mindre selskaper, fordi de trodde at de kunne tjene mer på det store selskapet.

Bandet begynte på sitt andre album i november 2001, og med et større budsjett fikk de bruke et bedre studio, Zing Studios, hvor de fikk bedre tid på seg til å fikse på sangene. Albumet ble mikset i januar på Backstage Studios av Andy Sneap, og fikk navnet Alive or Just Breathing, fra sangtekstene til sporet «Just Barely Breathing». En musikkvideo for singlene «My Last Serenade» økte bandets eksponering til det offentlige, og albumet endte på 37.-plass på Top Heatseekers. Etter utgivelsen, bestemte bandet seg for å utvide og ta inn et medlem til, mens Dutkiewicz byttet til gitar, og tidligere trommis i Aftershock, Tom Gomes, begynte i bandet.

Bandmedlemmer[rediger | rediger kilde]

Nåværende medlemmer[rediger | rediger kilde]

Tidligere medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Killswitch Engage - Adam Dutkiewicz interview». Arkivert fra originalen 7. oktober 2008. Besøkt 8. september 2008. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Crystal Clear app kguitar.pngDenne bandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. Historie-avsnittet mangler flere album