Martin Fröst

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Martin Fröst
Martin-fröst DSC09751.jpg
Født14. desember 1970 (48 år)
Sundsvall
Beskjeftigelse Klarinettist
Nasjonalitet Sverige
Utmerkelser Litteris et Artibus (2012), Léonie Sonnings musikkpris (2014), Concours international d'exécution musicale de Genève (1997)
Musikalsk karriere
Sjangerklassisk
Instrumentklarinett
Nettstedhttp://www.martinfrost.se/

Martin Fröst (født 14. desember 1970 i Uppsala[1]) er en svensk klarinettist. Han har studert i Stockholm, samt i Hannover med Hans Deinzer.

I dag er han en av verdens ledende klarinettsolister. Han er kjent som en utmerket fortolker av standardrepertoaret, men også som en av de mest nyskapende klarinettistene, og har bestilt og urfremført flere verker. En av disse er Anders Hillborgs "Peacock Tales".

Martin Fröst har spilt inn flere CD-er siden debuten "French Beauties and Swedish Beasts" sammen med pianisten Roland Pöntinen i 1994. På disse finnes blant annet Mozart, Carl Nielsen, Kaleiv Aho og Webers klarinettkonserter, i tillegg til en rekke verk for klarinett og piano.

Sammen med pianisten Christian Ihle Hadland overtar Fröst som kunstnerisk leder for Kammermusikkfestivalen i Stavanger 15. september 2009.

Fröst ble i 2012 tildelt den svenske medaljen Litteris et Artibus.[2]

Priser (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


musikerstubbDenne biografien om en musiker er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.