Erik Faber

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Erik Faber
Født16. mai 1977Rediger på Wikidata (46 år)
BeskjeftigelseSanger, låtskriver Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
SjangerPopmusikk
InstrumentVokal
PlateselskapSony BMG Music Entertainment
IMDbIMDb

Erik Alfred Faber-Swensson (født 16. mai 1977) er en norsk artist og låtskriver.[1] Faber ble født og oppvokst i Kristiansand. Han ble først kjent i musikkens verden ved å være med i Kristiansandbandet Pale på midten av 90-tallet. I 1999 vant han norgesmesterskapet i rock med bandet S.P.O.O.N., der Venke Knutson var korist.

En allsidig mann av mange slag[rediger | rediger kilde]

Erik Faber har ikke bare en fortid som artist. Han har også vært fotomodell, og ble avbildet i magasinene The Face og Arena. Han gikk også på catwalken for klesmerkene Diesel og Evisu. Erik Faber har også en fortid som lærer.

I Kristiansand bygde han studioet Audioklinikken på dugnad sammen med Pale-kompisene Berent Philip Moe og Arnfinn Tellefsen. Tidlig i 2001 dro de til Oslo der plateselskapet Sony ble så imponert over demoen med On Top Of The World at Faber fikk platekontrakt. Låten kom på singel i mai 2001, og ble hyppig spilt av norske radiostasjoner. Den plasserte seg blant Norges 20 mest populære radiomelodier, i selskap med blant andre Ronan Keating, Jennifer Lopez og Destiny's Child.

Solokarrieren[rediger | rediger kilde]

I 2002 utga han sitt første album Between The Lines, som blant annet inneholdt hitsingelen On Top Of The World. Albumutgivelsen gjorde at han markerte seg i pop-Norge. Året etter kom andrealbumet Century, og med dette albumet fikk han virkelig sitt gjennombrudd. Ikke bare med tittelsporet Century, men også med Yesterday's Call, som ble spilt mye på radiokanaler over hele landet.

Hans siste singel heter Racing, der han synger sammen med Marte Wulff. Den kom ut i 2006.

Album[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]