Martin Short

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Martin Short
Martin Short at PaleyFest 2014.jpg
Short på PaleyFest 2014.
FødtMartin Hayter Short
26. mars 1950 (67 år)
Hamilton, Ontario, Canada
Ektefelle Nancy Dolman
(1980–2010; hennes død)
Utdannet ved McMaster University
Beskjeftigelse Skuespiller
NasjonalitetCanada
Utmerkelser Medlem av Order of Canada, Primetime Emmy Award, Theatre World Award, Tony-prisen for beste mannlige hovedrolle i en musikal
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Martin Hayter Short (født 26. mars 1950 i Hamilton, Ontario) er en kanadisk Emmy-vinnende komiker, imitator, skuespiller, tegnefilmstemmeinnehaver, musiker og produsent. Han er mest kjent for sitt arbeid innenfor komedie og humor, spesielt for TV-programmene SCTV og Saturday Night Live. Han spilte også stemmen til Thimbletack i filmen The Spiderwick Chronicles.

Short ble født i Hamilton i Ontario og var yngst i en søskenflokk på fem. Foreldrene var Olive, en fiolinist, og Charles Patrick Short, som jobbet i stålselskapet Stelco. Short gikk på Westdale Secondary School og fullførte utdannelsen ved McMaster University i 1972. Han er bror av Michael Short som er en skuespiller, tekstforfatter og produsent.

En av Shorts første jobber som skuespiller var Toronto produksjonen av Godspell der han spilte sammen med Dave Thomas, Victor Garber, Eugene Levy, Gilda Radner, Andrea Martin og Nancy Dolman, som senere skulle bli hans kone. Paul Shaffer var kapellmester.

Short giftet seg med skuespilleren Nancy Dolman i 1980, og sammen fikk de datteren Katherine Elizabeth, og sønnene Oliver Patrick og Henry.

Short har en stjerne på Canada's Walk of Fame. Den 13. april 1994 ble han tildelt Order of Canada, som er den høyeste sivile utmerkelsen i Canada.

Filmografi[rediger | rediger kilde]

TV[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

skuespillerstubbDenne biografien om en skuespiller er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.