Marit Synnøve Berg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Marit Synnøve Berg
Født10. juli 1964[1]Rediger på Wikidata (56 år)
Beskjeftigelse Skuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata
IMDbIMDb

Marit Synnøve Berg (født 10. juli 1964) er en norsk skuespiller. Hun er mest kjent for rollen som Marianne Halvorsen i TV 2s såpeserie Hotel Cæsar[2] og Trine Sønsteby i Nobel – fred for enhver pris.

Berg studerte ved Statens Teaterhøgskole fra 1986 til 1989, og har siden den gang hatt en rekke roller både på scene og fjernsyn, i film, radioteater og som stemme i tegnefilm.

Teater[rediger | rediger kilde]

Hun har vært tilknyttet Riksteatret, Rogaland Teater, Teatret Vårt, Teater Ibsen, Teater Manu, Brageteatret, Oslo Nye Teater, Nationaltheatret, Teater Innlandet, Akershus Teater og Agder Teater og har spilt ledende roller i blant annet Hedda Gabler og En midtsommernattsdrøm. Hun er i tillegg kjent som tittelpersonen i musikalen Lady Arbuthnott ved JazzåTeatretSunndalsøra 2001-2010.

Roller (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Bør Børson jr. (2018)[rediger | rediger kilde]

I Teater Innlandets musikal Bør Børson jr. spilte Berg Torsøia og Stuepiken. Regi/manusbearbeidelse: Lars Erik Holter.[3]

Den egoistiske kjempen (2018)[rediger | rediger kilde]

I 2018 spiller Berg i forestillingen Den egoistiske kjempen, en figurteaterproduksjon ved Akershus Teater. Regien er ved Bo Anders Sundstedt, og teaterfigurene er utformet av Jon Mihle. Manus er basert på Oscar Wildes fortelling med samme tittel.[4]

TV[rediger | rediger kilde]

På TV har Marit Synnøve Berg hatt en rekke gjesteroller, blant annet i dramaserien Brigaden og i komiserien Bot og bedring. Hun hadde også en større rolle i NRKs dramaserie Fortuna (1993), som var basert på en roman av Alexander L. Kielland. Høsten 2010 var hun å se som Nokas-ansatte Beate i filmen Nokas.[2] I krigsdramaet Nobel - fred for enhver pris spilte hun i episode 2 og 3 Trine Sønsteby.

Filmografi (utvalg)[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 67979
  2. ^ a b c d e f g h i «Marit Synnøve Berg». Internet Movie Database. Besøkt 10. mai 2014. 
  3. ^ ToEuphrosyne. «Bør Børson jr» (norsk). Besøkt 31.3.2019. 
  4. ^ «DEN EGOISTISKE KJEMPEN | Akershus Teater». www.akershusteater.no. Arkivert fra originalen 10. mars 2018. Besøkt 9. mars 2018. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]