Teater Ibsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Festiviteten i Skien sentrum er hovedkvarteret til Teater Ibsen, regionteateret for Telemark og Vestfold.

Teater Ibsen er et offentlig finansiert regionteater for fylkene Telemark og Vestfold. Det ble opprettet i 1975 som Telemark Teater. I 1990 skiftet teateret navn og utvidet turnéområdet til også å omfatte Vestfold fylke, og fikk dermed et publikumsgrunnlag på ialt 380 000 innbyggere. Teater Ibsen blir finansiert av staten og av teaterets eiere, som er Skien kommune, Telemark fylkeskommune, Vestfold fylkeskommune og Tønsberg kommune.

Teater Ibsen har hovedkvarter i Skien. Frem til 2010 holdt teateret til i teaterbygningen Festiviteten i Skien sentrum. I begynnelsen av 2010 flyttet teateret til midlertidige lokaler på Klosterøya rett utenfor sentrum.

Teater Ibsen viser forestillinger for voksne og barn og reiser på turné i fylkene. Teatret støtter også amatørteatrene i regionen, og har samarbeidet blant annet med Riksteatret. Det er 24 personer ansatt ved teateret. I tillegg blir det engasjert omkring 50 personer for perioder gjennom året. Gry Wie er administrerende direktør og Anders T. Andersen er kunstnerisk leder. Styreleder er Olaf Brastad. Musikalsk leder er Guttorm Guttormsen.

Teater Ibsen ble nominert til Heddaprisen for Henrik-Ibsen – En dannelsesreise i Telemark i 2006 og for Tilfellet Torgersen i 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

StubbDenne artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull. Du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide eller endre den.