Mario Smash Football

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mario Smash Football
UtviklerNext Level Games
UtgiverNintendo
PlattformNintendo GameCube
UtgivelseJP 11. januar 2006
NA 5. desember 2005
EU 18. november 2006
SjangerSport
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+
Del av serien Mario Strikers

Mario Smash Football (kalt Super Mario Strikers i USA og Japan) er et fotballspill med Mario og andre figurer fra Mario-spillene.[1]

Spillet er ikke i nærheten av å være et ekte fotballspill, fordi det ikke har regler i det hele tatt, man kan gjøre hva man vil med motstanderne, som for eksempel å slå dem ned (straffen for dette er at motstanderen får et «gratis» våpen), og når ballen kommer for nær kanten av banen, spretter den tilbake.[2][3] I tillegg er det kun fem spillere på hvert lag (en lagleder, tre andre spillere som alle er like, og en Kritter som er målvakt), og spillere har muligheten til å bruke forskjellige gjenstander som våpen, for eksempel bomber, Koopa-skall og bananskall.[4] Sist, men ikke minst, kan lagkapteinen bruke et spesialangrep som kan score opp til to mål på en gang. Alt dette er med på å gjøre Mario Smash Football til et veldig action-fylt fotballspill.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Video Game News - Super Mario Strikers Gets “Pro”-fessional Design By Next Level Games». 29. april 2009. Arkivert fra originalen 29. april 2009. Besøkt 5. mars 2016. 
  2. ^ «Mario Smash Football». Eurogamer.net. Besøkt 5. mars 2016. 
  3. ^ «Super Mario Strikers Review». GameSpot. Besøkt 5. mars 2016. 
  4. ^ «Mario Smash Football - Games - Reviews - Technology - smh.com.au». www.smh.com.au. Besøkt 5. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]