Mario Smash Football

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Mario Smash Football
Super Mario Strikers
UtviklerNext Level Games
UtgiverNintendo
PlattformNintendo GameCube
UtgivelseJP 19. januar 2006
NA 5. desember 2005
EU 18. november 2006
SjangerSport
ModusEnspiller, flerspiller
AldersgrenseESRB: E (Everyone)
PEGI: 3+

Mario Smash Football (kalt Super Mario Strikers i USA og Japan) er et fotballspill med Mario og andre figurer fra Mario-spillene.[1]

Spillet er ikke i nærheten av å være et ekte fotballspill, fordi det ikke har regler i det hele tatt, man kan gjøre hva man vil med motstanderne, som for eksempel å slå dem ned (straffen for dette er at motstanderen får et «gratis» våpen), og når ballen kommer for nær kanten av banen, spretter den tilbake.[2][3] I tillegg er det kun fem spillere på hvert lag (en lagleder, tre andre spillere som alle er like, og en Kritter som er målvakt), og spillere har muligheten til å bruke forskjellige gjenstander som våpen, for eksempel bomber, Koopa-skall og bananskall.[4] Sist, men ikke minst, kan lagkapteinen bruke et spesialangrep som kan score opp til to mål på en gang. Alt dette er med på å gjøre Mario Smash Football til et veldig action-fylt fotballspill.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Video Game News - Super Mario Strikers Gets “Pro”-fessional Design By Next Level Games». 29. april 2009. Arkivert fra originalen 2009-04-29. Besøkt 5. mars 2016. 
  2. ^ «Mario Smash Football». Eurogamer.net. Besøkt 5. mars 2016. 
  3. ^ «Super Mario Strikers Review». GameSpot. Besøkt 5. mars 2016. 
  4. ^ «Mario Smash Football - Games - Reviews - Technology - smh.com.au». www.smh.com.au. Besøkt 5. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]