Malis kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mali
Mali
ForbundFédération Malienne de Football
LandslagstrenerAly Diakite
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Malis kvinnelandslag i fotball representerer Mali i internasjonal fotball.

Mali debuterte i mesterskapsøyemed med kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i 2002. Mali kvalifiserte seg med minst mulig margin. De møtte først Elfenbenskysten, og vant på bortemålsregelen etter 4-4 sammenlagt. I andre kvalifiseringsrunde møtte de Marokko, og etter to kamper gikk det til straffesparkkonkurranse, som Mali vant. I selve mesterskapet i gruppe med Ghana, Nigeria og Etiopia. Mali havnet på tredjeplass etter to tap og uavgjort mot Etiopia. Neste mesterskap kvalifiserte Mali seg til på grunn av flaks, ettersom de egentlig tapte for Algerie i andre kvalifiseringskamp. Imidlertid trakk to landslag seg, og dermed ble det en ledig plass som Mali fikk som beste taper. Malis innsats i mesterskapet var omtrent som forrige innsats: uavgjort mot Kamerun imponerte, men to tap mot Algerie og Nigeria sikret sisteplassen.

I neste mesterskap var Mali bedre. Først slo de lett ut Marokko, så Benin (som selv hadde slått ut formsterke Elfenbenskysten) i andre kvalifiseringsrunde. I selve mesterskapet havnet Mali i gruppe med Ghana, Kamerun og Kongo (Dem. Rep). Mali slo Kongo og tapte hederlig mot Kamerun og Ghana. Mali kvalifiserte seg også til mesterskapet i 2008, men endte der sist med tre tap, blant annet for Ekvatorial-Guinea, som senere vant mesterskapet.

Mali har en høy rang på FIFAs verdensrangering, men dette er delvis på grunn av at Mali har kvalifisert seg til fire mesterskap på rad. Med en seier, to uavgjort og tre tap er det imidlertid noe å hente på innsatsen i selve mesterskapet.

Afrikamesterskapet[rediger | rediger kilde]