Tanzanias kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tanzania*
Tanzania*
ForbundTanzania Football Federation
KonføderasjonCAF
LandslagstrenerCharles Boniface Mkwasa
KallenavnTwiga Stars
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Tanzanias kvinnelandslag i fotball representerer Tanzania i internasjonal fotball. Tanzania har vært med på kvalifiseringen til Afrikamesterskapet siden 2002, men kvalifiserte seg først i 2010.

Fram til 2000 var det bare ett kvinnelag i Tanzania.[1] Deretter, etter at kvinnene viste framgang, ble det satset på et landslag som deltok for første gang i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i 2002. Siden den tid har Tanzania vært med på kvalifisering til både Afrikamesterskapet og OL. I kvalifiseringen til Afrikamesterskapet har Tanzania stort sett enten kommet seg forbi første kvalifiseringsrunde (ofte på bekostning av Eritrea) eller vært seedet til andre, men aldri videre til selve finalen. Tanzania befinner seg i et nivå under de beste og nest beste lagene, men betydelig bedre enn de dårligste. Imidlertid har avstanden blitt mindre, fra de i 2002 tapte 0-10 over to kamper for middelhavsseilerne Zimbabwe til de i 2008 tapte 1-5 for medaljekandidat Kamerun, også over to kamper, og med 1-2 borte.

I kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i 2010 var Tanzania heldigere i sin kvalifisering. De begynte riktignok mot mer meritterte Etiopia, men en overraskende borteseier la grunnlaget for videre avansement.[2] Deretter møtte Tanzania sin nær obligatoriske motstander Eritrea, som de slo klart ut i andre runde. Dermed kvalifiserte Tanzania seg for sitt første afrikamesterskap.

Noter og referanser[rediger | rediger kilde]

* = Fargene på draktene er valgt ut ifra hva bilder av dem viser, og disse likner verken på herrenes drakter (blå/gul/blå) eller på FIFAs forslag (grønn-gul-blå/sort/grønn-sort).

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]