Hopp til innhold

Ghanas kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ghana
Ghana
ForbundGhana Football Association
KonføderasjonCAF
LandslagstrenerMumuni Gamel
KallenavnThe Black Queens
Flest kamperMemunatu Sulemana (37)
MeritterSølv i Afrikamesterskapet 1998, 2002 og 2006.
Kvalifisert til VM 1999, 2003 og 2007
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Ghanas kvinnelandslag i fotball representerer Ghana i internasjonale kamper. Ghana har kvalifisert seg til tre VM og har tre sølvmedaljer i Afrikamesterskapet.

Ghanas landslag debuterte i Afrikamesterskapet i 1991, der de tapte sin første kamp 1-5 mot Nigeria. I Afrikamesterskapet har Ghana lenge kranglet med Kamerun og Sør-Afrika om å være det nest beste laget etter Nigeria. Mens Nigeria hadde vunnet alle Afrikamesterskap til og med 2006, hadde Ghana kommet til finalen tre ganger (1998, 2002 og 2006), mens Kamerun og Sør-Afrika hadde to finaler hver. Det var derfor en svært stor overraskelse da det til da beskjene plasserte landslaget til Ekvatorial-Guinea vant på hjemmebane over Sør-Afrika i 2008.

Ghanas gode plasseringer i de afrikamesterskapene som var rett før VM gjorde at de kvalifiserte seg til VM tre ganger. Den første gangen, i VM i 1999, kom Ghana sist etter en god uavgjort mot Australia, et hederlig tap mot Sverige og et direkte stygt tap mot Kina. VM i 2003 gikk bedre,Ghana slo Australia, tapte knepent mot Kina og tapte 0-3 mot Russland. VM fire år senere gikk langt dårligere. Ghana møtte nok en gang Australia, men denne gangen tapte Ghana 1-4. Ghana tapte 0-4 mot Canada og stygt også mot Norge (2-7). Ghanas landslag. Som følge av disse resultatene fikk Ghanas trener Isaac Paha sparken som landslagstrener.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata