Gabons kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Gabon
Gabon
ForbundFédération Gabonaise de Football
KonføderasjonCAF
LandslagstrenerFanie Ngue Bie Rose
KallenavnLes Panthères du Gabon
Kit left arm.png Kit body bluesleevelinesandsides.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body nike08onwhite.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Gabons kvinnelandslag i fotball representerer Gabon i internasjonale kamper.

Gabons kvinnelandslags historie er sterkt påvirket av lagets tendens til å trekke seg fra kamper. I kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i 2000 trakk laget seg fra andre kvalifiseringskamp mot den kontinentale stormakten Kamerun, etter å ha tapt den første 0-3. I 2000 spilte de en privatlandskamp mot Ekvatorial-Guinea, og Gabon vant 3-0 mot den blivende afrikamesteren i dennes debutkamp.

I kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i 2002 spilte Gabon mot São Tomé og Príncipe, og de vant komfortabelt, og kom til andre kvalifiseringsrunde. Der møtte de nok en gang Kamerun, og etter en hederlig 0-0 hjemme, tapte Gabon 0-4 borte. Deretter, i kvalifiseringen til 2004-mesterskapet var Gabon automatisk kvalifisert stil neste runde, men trakk laget sitt, på tross av at motstanderen Den demokratiske republikken Kongo også gjorde det. Dette medførte at Mali kvalifiserte seg som beste taper.

I 2006 skulle Gabon arrangere mesterskapet i september, men i april trakk de seg av «organisasjonsmessige årsaker».[1] Dermed var laget nok en gang ute av Afrikamesterskapet. I det neste mesterskapet var Gabon ikke engang påmeldt, men Gabon stilte til kvalifiseringen til mesterskapet i 2010, der de tapte mot Elfenbenskysten i første runde.

Referanser[rediger | rediger kilde]