Kameruns kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Kamerun
Kamerun
ForbundFédération Camerounaise de Football
KonføderasjonCAF
LandslagstrenerCharles Kamdem
KallenavnLionnes Indomptables (de urokkelige løvinnene)
MeritterSølv i Afrikamesterskapet 1991 og 2004
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Kameruns kvinnelandslag i fotball representerer Kamerun i internasjonal fotball. Fram til Ekvatorial-Guineas noe overraskende seier i Afrikamesterskapet i 2008, var Kamerun blant utfordrerne til å ende Nigerias hegemoni i afrikansk fotball.

Kamerun har, som flere andre kvinnelandslag i fotball i Afrika, eksistert siden 1991, og debuterte i Afrikamesterskapet samme år. Kamerun kom til finalen, men tapte klart over to kamper mot Nigeria. Kamerun trakk seg foran neste mesterskap i 1995, men var tilbake i 1998. Kamerun tapte for Ghana i gruppespillet, men kom videre til semifinalen. Der tapte de igjen stygt for Nigeria, og gikk til bronsefinalen, der de tapte for Kongo (Dem. Rep.) på straffespark.

I 2000 gikk det dårligere, Kamerun kom ikke videre fra gruppen, da de tapte for både Nigeria og Ghana. I 2002 kom Kamerun til semifinalen igjen, på tross av tap for Sør-Afrika. Semifinalen tapte de på overtid mot Ghana. I bronsefinalen møtte Kamerun Sør-Afrika igjen, men denne gangen vant Kamerun 3-0. i 2004 gikk det enda litt bedre. Først spilte Kamerun uavgjort mot Nigeria i gruppespillet, før de slo Ghana etter ekstraomganger i semifinalen. Gjenmøtet med Super Falcons fra Nigeria ble mindre behagelig, Kamerun tapte 0-5. I 2006 møtte Kamerun Nigeria igjen i semifinalen, og nok en gang tapte de 0-5. I bronsefinalen tapte Kamerun på straffespark mot Sør-Afrika.

Endringene i 2008 fikk Kamerun merke før noen andre. I gruppespillet tapte de for Ekvatorial-Guinea, men vant de to resterende kampene. I semifinalen ble det klart tap for Sør-Afrika. I bronsefinalen møtte Kamerun Nigeria, som for første gang hadde blitt slått ut i Afrikamesterskapet. Kamerun greide uavgjort for andre gang mot Nigeria, og det hele ble avgjort på straffesparkkonkurranse som Nigeria vant.