Den demokratiske republikken Kongos kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Den demokratiske republikken Kongo
Den demokratiske republikken Kongo
ForbundFédération Congolaise de Football-Association
KonføderasjonCAF
LandslagstrenerPoly Bonghanya
KallenavnLady Simbas
MeritterTredjeplass i Afrikamesterskapet 1998
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Den demokratiske republikken Kongos kvinnelandslag i fotball representerer Den demokratiske republikken Kongo (fra nå av omtralt som Kongo, Republikken Kongo blir omtalt som Republikken Kongo) i internasjonal fotball.

Kongo deltok for første gang i mesterskapssammenheng med Afrikamesterskapet ved å kvalifisere seg på walkover til mesterskapet i 1998. Det gikk overraskende bra i mesterskapet. Kongo kom i gruppe med Nigeria, Marokko og Egypt. Kongo tapte mot Nigeria, men spilte uavgjort mot Marokko og vant mot Egypt, og kom videre på målforskjell til semifinalen. Der ble det stopp etter at Ghana slo dem 4-1. I bonsefinalen møtte de Kamerun, og greide uavgjort etter ekstraomganger og seier etter straffespark. Denne bronsemedaljen er landslagets største bedrift.

Kongo trakk seg fra kvalifiseringen til mesterskapet i 2000, og kom til andre kvalifiseringsrunde, der de tapte for Angola i mesterskapet i 2002. Kongo trakk seg igjen til kvalifiseringen til mesterskapet i 2004, noe som skapte en bisarr situasjon ettersom deres motstandere, Gabon også trakk seg. Ved å møte opp hadde en av dem automatisk kvalifisert seg. I stedet kom Mali med til mesterskapet som beste taper.

Nettopp Mali møtte Kongo igjen i gruppespillet i mesterskapet i 2006, som Kongo kvalifiserte seg til på bekostning av Zambia og Senegal. I tillegg til Mali, besto gruppen av Kamerun og Ghana. De to sistnevnte kom videre, på tross av at Kongo tok sitt eneste poeng ved å spille uavgjort mot Kamerun. Kongo kvalifiserte seg ikke til mesterskapet i 2008, ettersom de tapte andre kvalifiseringsrunde mot Republikken Kongo. Kongo tapte også kvalifiseringen til OL i 2008 mot Ghana.