Republikken Kongos kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Republikken Kongo
Republikken Kongo
ForbundFédération Congolaise de Football
KonføderasjonCAF
LandslagstrenerGabriel Dengaki
KallenavnDiablesses Rouges (de røde hunn-djevlene)
MeritterKvalifisert til Afrikamesterskapet 2008
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Republikken Kongos kvinnelandslag i fotball representerer Republikken Kongo (fra nå av omtralt som Kongo, Den demokratiske republikken Kongo blir omtalt som Kongo (Dem. Rep.)) i internasjonal fotball.

Kongo meldte seg på til det første Afrikamesterskapet i 1991, men meldte seg av før turneringen begynte. Deretter var Kongo borte fra mesterskap fram til 2004-turneringen, der de slo ut Ekvatorial-Guinea, men tapte for Kamerun i kvalifiseringen. I kvalifiseringen til Afrikamesterskapet i 2006 knuste de Togo over to kamper, men møtte ikke opp i andre kvalifiseringsrunde mot Ghana.

Først i mesterskapet i 2008 kvalifiserte Kongo seg gjennom å slå Kongo (Dem. Rep.) i siste kvalifiseringsrunde. Kongo havnet deretter i gruppe med Ekvatorial-Guinea, Kamerun og Mali. En i utgangspunktet overkommelig oppgave viste seg å være verre etter at Ekvatorial-Guinea var langt bedre enn forventet. Kongo tapte mot dem og også knepent mot Kamerun. De slo imidlertid Mali, og kom pent fra det med tre poeng, som matematisk holdt til en sjetteplass.

Tross den gode prestasjonen i 2008 har forbundet valgt å ikke melde på lag til Afrikamesterskapet 2010. Dermed kan laget heller ikke kvalifisere seg for VM i Tyskland 2011.