Make It or Break It

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Make It or Break It
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landUSA
Sesonger3
Episoder48
Lengde45 min. (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
Hovedrolle
Medvirkende
50 oppføringer
Jason Manuel Olazabal
Susan Ward
Josie Loren
Peri Gilpin
Chelsea Hobbs
Anthony Starke
Rosa Blasi
Neil Jackson
Ayla Kell
Candace Cameron Bure
Johnny Pacar
Zachary Abel
Cassie Scerbo
Zane Holtz[1]
Brett Cullen[1]
Michelle Clunie[1]
Chelsea Tavares[1]
Nico Tortorella[1]
Sean Maher[1]
Amanda Leighton[1]
Erik Palladino[1]
Josh Bowman[1]
Marsha Thomason[1]
Cody Longo[1]
Bre Blair[1]
Kathy Najimy[1]
Alice Greczyn[1]
Jeanette Brox[1]
Trent Garrett[1]
Milena Govich[1]
Hal Ozsan[1]
Stacy Edwards[1]
Marina Sirtis[1]
Lauren Gottlieb[1]
Traci Dinwiddie[1]
Brad Rowe[1]
Finola Hughes[1]
Katherine LaNasa[1]
Gabrielle Carteris[1]
Camryn Grimes[1]
Dan Gauthier[1]
Tiya Sircar[1]
Tamlyn Tomita[1]
Juan Gabriel Pareja[1]
Alyssa Shafer[1]
Kaitlyn Dever[1]
Ashley Fink[1]
Marcus Coloma[1]
Michael D. Roberts[1]
Diva Zappa[1]
Bak kamera
Skaper(e)Holly Sorensen
RegiSteve Miner, Jonathan Frakes
TittelmusikkMichael Suby
MusikkMichael Suby
Sending
Periode22. juni 200914. mai 2012
TV-kanalFreeform
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV)
Sideforhold16:9
LydformatStereo
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Make It or Break It (noen ganger referert til som MIOBI) er en amerikansk sportsrelatert dramaserie for ungdom som gikk på ABC fra 2009 til 2012.

Serien handlet om de fire jentene Payson Keeler, Lauren Tanner, Kayle Cruz og Emily Kmetko i deres bestrebelse med å komme med på USAs olympiske lag i turn. Serien var inspirert av Touchstones filmkomedie fra 2006, Stick It.

Handling[rediger | rediger kilde]

Payson Keeler, Kaylie Cruz og Lauren Tanner driver med turn i USA på profesjonelt nivå. De trener ved et av de beste treningsstudioene i landet, det fiktive Rocky Mountain Gymnastics Training Center (også kalt «The Rock») i Boulder, Colorado, i håp om å vinne gull ved sommer-OL 2012. De unge kvinnene har vært bestevenner og lag-kamerater i flere år. De får snart selskap av en nykommer Emily Kmetko. Det blir avslørt at familien til Emily sliter veldig økonomisk, og hun må arbeide ved Pizza Shack-restaurant for å hjelpe familien sin, og mottar stipend for å drive med gymnastikk. Emily ligger på tredje plass i turn foran Lauren, til tross for Laurens forsøk på å sabotere henne.

Treneren deres, Marty Walsh, blir presset vekk fra jobben ved «The Rock» av Laurens far Steve, som er irritert fordi datteren hans ikke var flinkere enn Emily. Marty blir tvunget til å flytte til The Rocks sitt konkurrerende treningsstudio i Denver, og tar med seg Lauren og flere andre utøvere. Det blir senere avslørt at moren til Kaylie og Marty hadde en affære, og han reiste sin vei for å unngå at hemmeligheten deres ble avslørt. Payson ødelegger ryggraden når hun forsøker å gjennomføre en turn-øvelse, og må gjennom en banebrytende operasjon for å fikse ryggraden. Selv om operasjonen er vellykket, ønsker hun ikke å begynne med gymnastikk igjen, i frykt for at hun kommer til å bli skadd enda en gang.

I mellomtiden får utøverne med Ellen Beals ved The Rock fra National Gymnastics Committee, som premierer lydighet ovenfor hennes egen autoritet og føler seg truet av The Rock-jentenes uavhengighet. Samtidig er Emily forelsket i Damon, en medarbeider ved The Pizza Shack hvor hun arbeider. Paysons mor, Kim, overtar ledelsen av The Rock, og turnerne forsøker å bli anerkjent med internasjonal standard. Broren til Emily får helse-problemer, men resepten hans blir ikke etterfylt lenger. Familien deres får problemer med forsikringen deres, og har ikke nok penger til å betale for medisinen han behøver. Emily forsøker derfor å stjele medisinen, men hun blir oppdaget og arrestert.

Kaylie sliter med alle som blir kravene som blir stilt, og utvikler en spiseforstyrrelse. Men foreldrene hennes nekter å tro det. Emily får vite at hun er gravid, og at Damon er barnets far. Summer og Steve Tanner forlover seg. En ny utøver, Max, kommer til The Rock, og tiltrekker seg oppmerksomhet fra både Lauren og Payson. Payson ønsker å bli profesjonell, slik at hun kan tjene mer penger og forsørge familien sin - ettersom de sliter med gjeld etter Paysons medisinske problemer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ČSFD[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]