Mah-Rukh Ali

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Mah-Rukh Ali (født 1. januar 1982 i Oslo) er en norsk-pakistansk journalist som er nyhetsanker i TV 2 Nyhetskanalen. Den 15. januar 2007 ledet hun og Terje Svabø den aller første ordinære sendingen på TV 2 Nyhetskanalen. Fra høsten 2010 utgjorde hun, sammen med Arill Riise, den nye ankerduoen for TV 2 Nyhetenes hovedsendinger kl. 18.30 og 21.

Ali begynte i NRK Dagsnytt i 2003, og kom til Dagsrevyen som reporter i høsten 2005 og ble blant annet sendt til det jordskjelvrammede området i Pakistan. Hun ble "NRKs første nyhetsoppleser med minoritetsbakgrunn".[1]Tidligere har hun jobbet i blant annet Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen, og er utdannet journalist gjennom Høgskulen i Volda. Hun er også bachelor fra Lahore i Pakistan.

Mah-Rukh Ali er født og oppvokst i Oslo, med foreldre fra Pakistan og tre brødre, men har også i perioder bodd i foreldrenes hjemland. Hun snakker tre språk flytende – norsk, urdu og punjabi.

Som 14-åring skrev hun Den sure virkeligheten. Boken handler om å vokse opp i Oslo som muslim og jente, om å føle seg norsk, men bli behandlet annerledes.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Marthinsen, Thomas. «Ankerkvinnen», Dagbladet, 15 January 2007. Besøkt 31. Mars 2013

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]