Mah-Rukh Ali

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Mah-Rukh Ali
Født 1. januar 1982 (33 år)
Oslo
Utdannelse Journalist
Statsborger Norge
Stilling Nyhetsanker
Nettside tv2.no

Mah-Rukh Ali (født 1. januar 1982 i Oslo) er en norsk-pakistansk journalist og nyhetsanker. Den 15. januar 2007 ledet hun og Terje Svabø den aller første ordinære sendingen på TV 2 Nyhetskanalen. Fra høsten 2010 utgjorde hun, sammen med Arill Riise, den nye ankerduoen for TV 2 Nyhetenes hovedsendinger klokken 18.30 og 21.

Ali begynte i NRK Dagsnytt i 2003, og kom til Dagsrevyen som reporter i høsten 2005 og ble blant annet sendt til det jordskjelvrammede området i Pakistan. Hun ble «NRKs første nyhetsoppleser med minoritetsbakgrunn».[1] Tidligere har hun jobbet i blant annet Aftenposten, Dagbladet og Klassekampen, og er utdannet journalist gjennom Høgskulen i Volda. Hun er også bachelor fra Lahore i Pakistan, og master i internasjonal politikk fra London.

Mah-Rukh Ali er født og oppvokst i Oslo, med foreldre fra Pakistan og tre brødre, men har også i perioder bodd i foreldrenes hjemland. Hun snakker tre språk flytende – norsk, urdu og punjabi.

Som 14-åring skrev hun Den sure virkeligheten. Boken handler om å vokse opp i Oslo som muslim og jente, om å føle seg norsk, men bli behandlet annerledes.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Marthinsen, Thomas (15. januar 2007). «Ankerkvinnen». Dagbladet. Besøkt 31. mars 2013. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]