Ludwigshafen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ludwigshafen am Rhein
Ludwigshafen am Rhein

Våpen

LandTyskland Tyskland
DelstatRheinland-Pfalz Rheinland-Pfalz
Statuskretsfri by
TidssoneUTC+01:00, UTC+2:00
Areal77,68 km²
Befolkning164 351 (31.des 2010)
Bef.tetthet2 115,74 innb./km²
Høyde over havet96±1 meter
Politikk
OrdførerEva Lohse (CDU) (2002)
NettsideNettside

Ludwigshafen
49°28′52″N 8°26′7″E

Ludwigshafen am Rhein er en by i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz, i det vestlige Tyskland, ikke langt fra grensen til Frankrike. Byen har omtrent 165 000 innbyggere, og ligger ved vestbredden av Rhinen med byen Mannheim på den andre siden av elven. Sammen med Mannheim, Heidelberg og det omkringliggende området danner de området Rhinen-Neckar.

Ludwigshafen er kjent for kjemiindustri, blant annet holder BASF til her. Innen kultur finner man Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz og det kjente Wilhelm-Hack-Museum med sine flotte keramikkvegger, som ble laget av den katalanske kunstneren Joan Miró. Ludwigshafen er fødebyen til den tidligere tyske kansleren Helmut Kohl, filosofen Ernst Bloch og den tyske fjellklatreren Wolfgang Güllich.

Südweststadion idrettsstadion brukes i dag hovedsakelig til utendørskonserter i tillegg til at det er hjemmebanen til fotballaget FSV Oggersheim.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.