Ludwigshafen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Ludwigshafen am Rhein
Ludwigshafen am Rhein

Våpen

Land Tyskland Tyskland
Delstat Rheinland-Pfalz Rheinland-Pfalz
Status kretsfri by
Areal 77,68 km²
Befolkning 164 351 (31.des 2010)
Bef.tetthet 2 115,74 innb./km²
Høyde over havet 96±1 meter
Politikk
Ordfører Eva Lohse (CDU) (2002)
Nettside Nettside
Ludwigshafen ligger i Tyskland
Ludwigshafen
Ludwigshafen am Rhein
Ludwigshafen (Tyskland)
49°29′52″N 8°26′07″ØKoordinater: 49°29′52″N 8°26′07″Ø

Ludwigshafen am Rhein er en by i den tyske delstaten Rheinland-Pfalz, i det vestlige Tyskland, ikke langt fra grensen til Frankrike. Byen har omtrent 165 000 innbyggere, og ligger ved vestbredden av Rhinen med byen Mannheim på den andre siden av elven. Sammen med Mannheim, Heidelberg og det omkringliggende området danner de området Rhinen-Neckar.

Ludwigshafen er kjent for kjemiindustri, blant annet holder BASF til her. Innen kultur finner man Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz og det kjente Wilhelm-Hack-Museum med sine flotte keramikkvegger, som ble laget av den katalanske kunstneren Joan Miró. Ludwigshafen er fødebyen til den tidligere tyske kansleren Helmut Kohl, filosofen Ernst Bloch og den tyske fjellklatreren Wolfgang Güllich.

Südweststadion idrettsstadion brukes i dag hovedsakelig til utendørskonserter i tillegg til at det er hjemmebanen til fotballaget FSV Oggersheim.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

TysklandstubbDenne Tysklandrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.